Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă JIHADUL pentru Federaţia Rusă: Avertisment fără precedent pentru Vladimir Putin

reuters
Vladimir Putin

Avertisment fără precedent pentru Vladimir Putin şi Federaţia Rusă. Firma de analiză americană Stratfor anunţă că Rusia va avea mari probleme în următorii 20 de ani. Stratfor crede că Rusia va fi acoperită în curând de „cel mai mare val de emigrație din ultimii 20 de ani”. Țara deja este părăsită de personalul cu înaltă calificare, fapt care ulterior va avea efect deplorabil asupra economiei și politicii, sunt convinși experții. Indirect, aceste concluzii sunt confirmate de statistici, inclusiv cele oficiale, din Rusia.

Citeşte şi: Un milionar român cere ajutorul SRI şi SIE: 'Să mă cheme să refacem România'

Potrivit Stratfor, pe fondul luptei autorităților ruse împotriva activității civice, scăderii rapide a veniturilor și stratificarea socială inegală în creștere, tot mai mulți ruși se gândesc să plece în altă țară. Experții Stratfor cred că în viitorul apropiat, Rusia va fi acoperită de un nou val de emigrare – „cel mai mare din ultimii 20 de ani”. Astăzi, țara este părăsită de specialiști cu înaltă calificare, care nu văd perspective în Rusia. Potrivit experților, „exodul creierelor” va duce la deteriorarea economiei ruse în anii următori. Nivelul educației și cel al serviciilor de îngrijire a sănătății va continua să scadă. În același timp, companiile și proiectele inovatoare vor căuta să se mute în mare parte în afara Rusiei. Totodată, în Federația Rusă va fi redusă în mod substanțial inițiativa antreprenorială privată, prezic analiștii. Potrivit Stratfor, jumătate din tinerii ruși sunt deja pregătiți moral să părăsească țara, conform deschide.md.

Citește și: Dragoș Pătraru și Starea Nație pleacă de la Digi24! Cu ce altă televiziune a încheiat contract

Cei deciși să emigreze vor s-o facă pentru că nu sunt mulțumiți de slăbiciunea societății civile din Rusia. De asemenea, ei nu au încredere în modul în care se face aplicarea legii și funcționează sistemul judiciar. În plus, „gândurile de ducă” au legătură și cu înăsprirea legislației și introducerea unor reguli drastice pentru utilizatorii de Internet. Stratfor a calculat că prejudiciul material cauzat de emigrație poate fi de până la 1,5 trilioane de dolari pe an. Numai în ultimul an, din Rusia au plecat peste 2.000 de milionari și miliardari în dolari, împreună cu activele lor, subliniază analiștii. Conform unui studiu realizat de unul dintre liderii internaționali în consultanță – Knight Frank – în ultimii 13 de ani din Rusia au plecat 20.000 de milionari și miliardari în dolari. Din acest număr, 6.000 au părăsit țara în ultimii trei ani.

Citeşte şi: Captură de senzaţie a procurorilor: CINCI persoane au fost REȚINUTE

Dacă anterior motivul principal de mutare în străinătate era creșterea nivelului de trai, acum rușii declară că pleacă pentru securitate socială și stabilitate. Vorbesc și despre nemulțumirea față de guvernul rus și politica promovată de autorități. Statisticile oficiale confirmă în mod indirect analiza Stratfor. Conform datelor Serviciului Federal de Statistică din Rusia (Rosstat), de la începutul anului 2012, numărul de rușii care au plecat din țară a crescut de la 36.000, la 350.000. Cei mai mulți ajung în SUA, Germania, Canada și Finlanda. De altfel, în raportul intitulat „Emigrarea din Rusia la sfârșitul secolului XX – începutul secolului XXI“, prezentat în luna octombrie de către Comitetul Intiativelor Civile al lui Alexei Kudrin, economiștii au ajuns la concluzia că cifrele reale indicand emigrarea sunt de trei-patru ori mai mare. Acest lucru este confirmat de datele serviciilor statistice străine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.