Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunță show în Parlament: ministrul Energiei va explica de ce a bubuit prețul la energie

Facebook
Virgil Popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este aşteptat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului".

Dezbaterile politice, solicitate de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale, au ca temă "Situaţia creşterii explozive a facturilor la energie".

Joia trecută, plenul reunit al Parlamentului a aprobat, cu 339 de voturi "pentru" şi o abţinere, proiectul de hotărâre privind înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice, informează Agerpres. 

Ministrul Virgil Popescu a anunţat atunci, într-o postare pe Facebook, că a votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă.

"Am votat pentru înfiinţarea comisiei parlamentare care anchetează creşterea preţului la energie şi gaze deoarece îmi doresc să afle toţi românii cauzele pentru care preţurile au crescut. Iată unul dintre motive: nu s-a mai pus în funcţiune nicio unitate nouă de producţie a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităţilor de energie regenerabilă", a scris ministrul.

El preciza că în prezent se lucrează la o ordonanţă ce vizează "protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale".

"Mă uit în urmă şi văd ce miniştri au fost... şi voi veni la audieri ca să explic ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă, acum, în sistemul energetic naţional. Voi arăta, de asemenea, măsurile pe care le luăm pentru protejarea consumatorilor casnici. La minister lucrăm, în momentul de faţă, la o ordonanţă pentru protecţia a milioane de români împotriva creşterii preţului la energie electrică şi gaze naturale. Ordonanţa vine în completarea Legii consumatorului vulnerabil din energie", informa Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.