Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ascute conflictul dintre Israel și Hezbollah - Trei divizii israeliene, trimise la granița de nord

reuters.com
hezbollah israel

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiramul Daniel Hagari, într-o conferință de presă, a declarat că armata a desfășurat trei divizii la granița de nord, pe fondul atacurilor Hezbollah asupra nordului Israelului.

El spune că IDF a lovit peste 150 de celule, ucigând aproximativ 200 de agenți teroriști, majoritatea membri ai Hezbollah, și au vizat peste 3.400 de locuri Hezbollah de la începutul războiului din Gaza.

Țintele includ aproximativ 120 de posturi de observare, 40 de depozite de arme și 40 de centre de comandă conduse de membrii Hezbollah, împreună cu locuri mai importante, cum ar fi o pista de aterizare folosită de Hezbollah pentru lansarea dronelor și un depozit de arme care depozitează rachete antiaeriene, spune Hagari.

Hagari, în conferința sa de presă, difuzează, de asemenea, imagini cu o lovitură asupra unei celule Hezbollah din sudul Siriei luna trecută.

El spune că IDF lucrează pentru „reformarea realității securității” la granița de nord, astfel încât aproximativ 80.000 de israelieni strămuți de atacurile Hezbollah să se poată întoarce la casele lor.

„Nu alegem războiul ca prima noastră opțiune, dar suntem cu siguranță pregătiți și ne pregătim pentru el tot timpul, dacă este nevoie”, spune Hagari.

Armata israeliană a susţinut sâmbătă că a atacat peste 50 de ţinte legate de Hezbollah în Siria de la începutul războiului în octombrie împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP şi Reuters.

"Am atacat infrastructura Hezbollah şi în Siria", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-un briefing de presă.

"Am atacat la sol şi din aer peste 50 de ţinte", a adăugat el, în contextul în care armata israeliană rareori recunoaşte că desfăşoară operaţiuni în Siria.

Forţele israeliene au atacat de asemenea 3.400 de ţinte Hezbollah în Liban, inclusiv 120 de avanposturi de supraveghere a frontierelor, 40 de depozite de rachete şi alte arme şi peste 40 de centre de comandă, a spus Hagari. El a estimat numărul inamicilor morţi la peste 200.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.