Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se coace DEMITEREA lui Clotilde Armand prin referendum: 675 de persoane au semnat petiția

Inquam Photos / George Calin
clotilde armand

O petiție pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, a fost inițiată de fostul consilier general ALDE Tudor Tim Ionescu. La ora transmiterii acestei știri au semnat petiția 675 de locuitori ai sectorului, fiind nevoie necesari 10.000 de susținători.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

„Vă deranjează mormanele de gunoi pe lângă care sunteți nevoiți să treceți zilnic? Considerați că neglijarea intenționată a sănătății publice, mai ales în plină pandemie, este o problemă care nu mai poate fi ignorată? Situația în care ne aflăm nu mai poate continua! Semnează petiția prin care cerem demiterea primarului actual al sectorului 1, Clotilde Marie Brigitte Armand, și contribuie direct la restabilirea normalității în sectorul tău. Sectorul 1 nu este coșul de gunoi al politicienilor!”, se arată în petiție.

Potrivit legii, un primar poate fi demis prin referendum local astfel:

Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia.

Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătură olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

Referendumul este valabil dacă s-au prezentat la urne cel puțin 30% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în unitatea administrativ-teritorială. Primarul este demis dacă s-au pronunțat în acest sens cel puțin jumătate plus unu din numărul total al voturilor valabil exprimate, iar rezultatul referendumului a fost validat în condițiile legii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.