Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se coace o mișcare spectaculoasă în laboratoarele politice (Surse)

negocieri

În aceste zile, pe scena politică se fac și se desfac planuri, asta pentru că au început marile pregătiri în vederea anului electoral 2024. Va fi un an cu patru rânduri de alegeri și va reconfigura scena politică.

Surse din interiorul actualei coaliții de guvernare ne-au precizat faptul că PSD și PNL discută intens despre o colaborare la alegerile locale. Cei de la PNL ar fi mai degrabă interesați de o astfel de alianță.

Liberalii au mai multe motive pentru care își doresc alianță cu PSD:

1. În acest moment, mai mulți primari PNL au migrat ”cu sufletul” la PSD și o astfel de alianță ar opri hemoragia.

2. PNL are mari probleme în zone importante. Spre exemplu, la București sau Iași, liberalii au șanse foarte mici să câștige, de aceea o asociere cu PSD le-ar spori șansele.

3. În anul electoral, PSD va fi la guvernare și liberalii s-ar putea păzi de strategia în care doar primarii social-democrați vor primi fonduri de la Guvern.

De partea cealaltă, nici PSD nu ar spune pas unei astfel de alianțe. Social-democrații vor avea guvernarea, dar în același timp liberalii parteneri de guvernare și nu le-ar fi benefic un război total în interiorul Guvernului.

Miza cea mare este Bucureștiul. Aici, PSD o va susține pe Gabriela Firea, dar liberalii nu au un candidat puternic. De aceea, cei de la PNL ar putea apela la un compromis și ar ceda Capitala pentru a obține susținere în alte zone ale țării sau în Sectoarele din București.

Revine vechiul USL

O alianță între PSD și PNL ar putea repeta scenariul din anul 2012, atunci când PSD și PNL au mers împreună în alegeri și au câștigat categoric.

Dacă alianța pentru alegerile locale se va materializa, liderii celor două partide nu văd niciun obstacol pentru o alianță la alegerile parlamentare. O majoritate confortabilă obținută de PSD și PNL ar permite continuarea actualei coaliții de guvernare și generarea unor planuri pe termen lung.

Negocierile sunt în stadiul incipient, dar conform surselor noastre sunt șanse destul de mari ca PSD și PNL să cadă de acord pentru o alianță cel puțin la alegerile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.