Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se dă startul războiului TOTAL: nebunie în relația dintre Palate/ANALIZĂ

Șah

Săptămâna care începe va fi crucială, pentru că va determina modul în care războiul politic se va purta în lunile următoare. În Parlament, dar și la Cotroceni se pregătesc decizii extrem de importante, care vor da foc și mai tare scenei politice.

Citește și: Operaţiune de destructurare a PSD: Întâlnirea secretă ce-i poate fi fatală lui Liviu Dragnea – ce s-a pus la cale

În primul rând, PSD și ALDE pregătesc acțiuni fulger în Parlament pentru a trece Codul Penal, Codul de Procedură Penală și Codul Administrativ. Toți parlamentarii PSD au primit ordin din partea conducerii să nu plece în concedii și să fie la București, pentru a vota cele trei proiecte decisive.

De asemenea, este de așteptat ca imediat după adoptare, toate cele trei Coduri să fie atacate la CCR de către opoziție, dar și de către președintele Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis este așteptat să se pronunțe în cazul deciziei CCR privitoare la revocarea Laurei Codruța Kovesi. Practic, președintele nu are de ales decât să respecte decizia, dar ce este mai important abia din momentul revocării urmează.

După revocarea Laurei Codruța Kovesi va urma bătălia pentru DNA. Procedura este una clară: ministrul Justiției propune, CSM dă aviz, iar președintele numește. Din acest punct de vedere, Klaus Iohannis nu are marjă de eroare și, cel mai probabil, în culise se va negocia la sânge pentru urmașul Laurei Codruța Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.