Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se distruge o minune a omenirii: o mare parte din Machu Picchu nu va mai putea fi vizitată/ Video

machu picchu

Vizitele în unele părţi ale celebrei citadele incaşe Machu Picchu au fost suspendate din cauza eroziunii care slăbeşte structurile din piatră, a anunţat joi Ministerul peruan al Culturii, notează AFP, informează Agerpres.

Vizitele la Templul Condorului şi la Templul Soarelui, precum şi la "Intihuatana", o structură din piatră sculptată cu valoare sacră pentru incaşi, sunt "temporar închise vizitatorilor", a declarat Maritza Rosa Candia, delegată a ministerului în oraşul Cusco.

Numărul mare de vizitatori provoacă deteriorarea structurilor din piatră în aceste trei sectoare emblematice ale citadelei, de unde necesitatea închiderii acestora pentru întreţinere, a precizat ea, deoarece "pagubele sunt ireversibile" şi "trebuie să ne protejăm patrimoniul".

Cetatea, principala atracţie turistică din Peru vizitată zilnic de 3.800 de persoane, a fost construită în secolul al XV-lea la o altitudine de 2.500 de metri la ordinul suveranului incaş Pachacutec. Este considerată o minune a arhitecturii şi ingineriei şi a fost inclusă pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO în 1983.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.