Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se DOMOLEȘTE gerul? Care va fi vremea în România, în următoarele DOUĂ săptămâni

frig ger

După cea mai geroasă noapte din această iarnă, Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo în perioada 9-22 ianuarie 2017, în fiecare regiune din ţară. În următoarele două săptămâni, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este destul de ridicată, în aproape tot intervalul, în cele mai multe zone din România, anunţă meteorologii.

PROGNOZA METEO 9-22 ianuarie 2017 LA MUNTE

Valorile termice vor crește până în ziua de 13 ianuarie, apoi nu se vor modifica semnificativ. Va fi ger în majoritatea nopților, dar și pe parcursul primelor trei zile. În prima săptămână vor fi valori maxime cuprinse în medie între -18 și -2 grade și minime între -22...-8 grade.

În săptămâna a doua, regimul termic, relativ staționar, va fi caracterizat de maxime cuprinse în medie între -7 și -5 grade și minime în jur de -11 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi ridicată începând cu data de 10 ianuarie.

Citește și: Grindeanu face APEL la SOLIDARITATE după gerul de luni: 'O haină groasă înseamnă o viață SALVATĂ'

PROGNOZA METEO 9-22 ianuarie 2017 OLTENIA

Primele două zile și două nopți vor fi geroase. Doar în dimineața și după-amiaza zilei de 14 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei. În restul timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, chiar deosebit de rece până la mijlocul primei săptămâni. În această primă parte a intervalului, vor fi valori medii ale maximelor cuprinse între -11 și 1 grad și ale minimelor între -20...-3 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor fi de -2...-1 grad, iar minimele se vor situa între -11 și -7 grade.

Vor fi condiții de precipitații în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în perioadele 10-12 ianuarie, 13-14 și 16-19 ianuarie.

PROGNOZA METEO 9-22 ianuarie 2017 MUNTENIA

Doar în după-amiaza zilelor de 13 și 14 ianuarie și în dimineața zilei de 14 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel ce ar fi normal la aceste date. În restul timpului, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit.

În prima săptămână, valorile diurne vor fi în creștere, până în ultima zi, când vor marca o scădere, iar cele nocturne vor scădea la începutul și sfârșitul intervalului, iar în rest vor crește. În medie, pe regiune, se vor înregistra maxime între -12 și 2 grade și minime între -20 și -3 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi relativ staționară și, în medie, maximele se vor încadra -4 și -2 grade, iar minimele între -11 și -7 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în perioadele 10-12 ianuarie, 13-15 și 16-19 ianuarie.

Citește și: Gabriela Firea: Școlile vor fi închise toată săptămâna! Se vor deschide pe 16 ianuarie

PROGNOZA METEO 9-22 ianuarie 2017 DOBROGEA

Până în 13-14 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere, pornind de la valori foarte scăzute, cu ger în primele două zile și două nopți. În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între -12 și 3 grade, iar minimele între -14 și 1 grad.

În cea de-a doua săptămână, vremea va fi rece, îndeosebi în cursul zilelor. Tendința temperaturii aerului, la valorile diurne, va fi de scădere în primele zile, apoi de creștere, dar ușoară, iar la cele nocturne de creștere în prima zi, apoi în general de scădere. Media regională va consta în maxime cuprinse între -3 și 0 grade și minime între -7 și -5 grade.

Vor fi condiții de precipitații în cea mai mare parte a timpului.

PROGNOZA METEO 9-22 ianuarie 2017 MOLDOVA

Temperatura aerului va fi, în general, în creștere în prima parte a intervalului și apoi ușor variabilă, menținându-se însă, sub normalul climatologic.

În prima săptămână din intervalul de prognoză se vor înregistra maxime cuprinse între -13 și 1 grad și minime între -16 și -4 grade, în medie regională.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media regională va consta în maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime între -12 și -9 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în cea mai mare parte a timpului.

PROGNOZA METEO 9-22 ianuarie 2017 MARAMUREŞ

Vremea va fi cu mult mai rece decât în mod obișnuit, iar cele mai mici valori se vor înregistra în primele 3...4 zile din intervalul de prognoză.

În prima săptămână, în medie, maximele se vor încadra între -11 și 1 grad, iar minimele între -19 și -3 grade la minime.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, tendința temperaturii aerului va fi, în general, de staționaritate și vor fi maxime cuprinse între -5 și -3 grade și minime în jurul a -10 grade, în medie regională.

Vor fi precipitații în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai ridicată de semnalare după 12 ianuarie.

TRANSILVANIA

Temperatura aerului va avea valori, atât diurne cât și nocturne, în marea lor majoritate, sub cele specifice perioadei.

În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile diurne, foarte scăzute în primele două zile, vor fi în creștere până în 13 ianuarie, după care vor scădea din nou.

Maximele vor fi cuprinse, în medie, între -13 și -1 grad. Valorile nocturne, vor fi și mai scăzute decât cele de până acum în noaptea de 9/10 ianuarie, apoi vor crește, însă în cea mai mareparte a intervalului se vor menține sub limita de ger. În medie regională vor fi minime cuprinse între -23 și -5 grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului din cursul zilelor, în general în scădere ușoară și treptată, va avea maxime cuprinse, în medie, între -5 și -3 grade și minime între -14 și -11 grade.

Condiții de precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului, cu o probabilitate mai ridicată în perioadele 11-15 ianuarie și 16-19 ianuarie.

Citește și: Se apropie EXECUȚIA sifoanelor DNA

CRIŞANA

Temperatura aerului va avea în general valori, atât diurne cât și nocturne sub cele climatologic specifice perioadei.

În prima săptămână din intervalul de prognoză, valorile termice se vor menține cu mult sub cele ce ar fi obișnuit să se înregistreze la începutul celei de-a doua decade a lunii ianuarie. În medie, maximele se vor încadra între -9 și 3 grade, iar minimele între -17 și -3 grade.

În săptămâna a doua, tendința temperaturii va fi de staționaritate, cu minime, în medie, de -9...-8 grade și o medie a maximelor pe regiune între -3 și -1 grad.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în mod special în perioada 11-18 ianuarie.

BANAT

În prima săptămână din intervalul de prognoză, temperatura aerului va fi, în general, în creștere. Valorile termice se vor menține, totuși, sub limita de ger în cursul nopților și al dimineților, până în jurul datei de 13 ianuarie, apoi vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu o nouă scădere în ultima zi. În medie, maximele se vor încadra între -9 și 3...4 grade, iar minimele între -17 și -3 grade.

În săptămâna a doua, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară și treptată, așa încât regimul termic se va situa din nou sub cel ce ar fi obișnuit. Vor fi valori maxime între -3 și -1 grad și minime între -9 și-7 grade.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în perioada 12-19 ianuarie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.