Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se fac jocurile la UDMR: Kelemen Hunor a anunțat lista pentru alegerile europarlamentare

Inquam Photos / Octav Ganea
kelemen hunor Inquam Photos

Lista UDMR pentru alegerile la Parlamentul European este deschisă de actualul eurodeputat Winkler Iuliu, urmat de președintele FUEN, Vincze Lorant. Celălalt actual europarlamentar Sogor Csaba ocupă doar locul cinci, decizia fiind luată de Consiliul Permanent al Uniunii.

Citește și: Președintele PES România, scenariu bombă: Kovesi nu va ajunge procuror european

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă la finalul ședinței Consiliului Permanent al Uniunii, că lista urmează să fie validată de CRU al UDMR în 9 martie.

„Consiliul Permanent al UDMR, format din 33 de membri, a decis ordinea candidaților pe primele cinci poziții pentru alegerile europarlamentare, aceasta fiind Winkler Iuliu, Vincze Lorant, Hegedus Csilla, Oltean Csongor și Sogor Csaba. Votul a fost secret, analiza fiind una echilibrată. Cei cinci candidați sunt bine pregătiți, cu o experiență politică serioasă. Vom avea o reprezentare puternică și proporțională în PE și vom da o forță în plus fracțiunii maghiare din PPE. Winkler Iuliu are o experiență în zona economică, de comerț, dar și de politică externă, ia Vincze Lorant a fost unul dintre cei care au contribuit la succesul Inițiativei Cetățenești MinoritySafePack. Contăm pe două locuri eligibile. Lista urmează să fie validată de CRU al UDMR în 9 martie, la Oradea”, a spus Kelemen.

La 1 februarie, cei cinci candidați principali ai UDMR și-au depus dosarele pentru alegerile pentru Parlamentul European.

Președintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, declara atunci, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea va depune listă completă de candidați, de 43 de persoane, completarea acesteia urmând să fie făcută după 1 martie.

UDMR are, în prezent, doi europarlamentari, Winkler Iuliu și Sogor Csaba.

Alegerile pentru PE vor avea loc în 26 mai 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.