Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se ia în calcul folosirea ARMELOR CHIMICE în atacul de la Mosul

facebook.com
mosul

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM) au indicat, marţi, că se pregătesc pentru cazul în care trebuie să facă faţă folosirii de arme chimice în cursul ofensivei pentru cucerirea oraşului irakian Mosul de la gruparea Stat Islamic (SI), relatează AFP.

''Nu putem exclude folosirea de arme chimice'', a declarat directorul regional de operaţiuni ale CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini.

Citește și: Acesta e CEL MAI IUTE ardei din lume: I-a făcut gaură în gât

''Pregătirile noastre constau în formarea şi furnizarea de echipamente unui anumit număr de instituţii din domeniul sănătăţii care vor putea lua în grijă persoane contaminate şi să ofere servicii în materie de contaminare'', a afirmat el într-o conferinţă de presă la Geneva.

''La ora la care noi vorbim, avem o echipă în Irak care este în legătură cu autorităţile sanitare şi care lucrează cu personalul din domeniul sănătăţii din Irak, în scopul de a dezvolta această capacitate de răspuns'', a adăugat Mardini, potrivit căruia CICR dispune de 900 de colaboratori în Irak.

Citește și: Provincia cu cei mai mulți miliardari își deschide punct de reprezentare în România

CICR, care doreşte în continuare să discute cu toţi protagonişti înarmaţi ai conflictului, îşi continuă eforturile pentru ''a stabili un dialog cu Statul Islamic'', a subliniat, de asemenea, Mardini.

Exprimându-se în cadrul unei teleconferinţe din Bagdad, şeful misiunii OIM în Irak, Thomas Lothar Weiss, a afirmat că asociaţiile umanitare se tem de folosirea de arme chimice şi că organizaţia a început să cumpere ''câteva măşti de gaze''.

Citește și: Pe ei îi consideră femeile cei mai frumoși bărbați: Ce trebuie NEAPĂRAT să ai

''Au existat dovezi care arată că SI ar putea folosi arme chimice'', a indicat Thomas Lothar Weiss, subliniind totodată faptul că aceste informaţii provin de la media locale.

Forţele irakiene, susţinute de către 60 de ţări ale coaliţiei internaţionale anti-SI, au început luni ofensivă pentru cucerirea Mosulului, ultimul mare fief al grupării jihadiste din Irak.

Citește și: Miri filmați de prieteni când fac sex după nuntă / VIDEO 18+

ONU se aşteaptă la o deplasare masivă de persoane, ce ar putea depăşi un milion, în cursul ofensivei împotriva Mosulului. Circa 700.000 dintre ele ar urma să aibă nevoie de ajutor de urgenţă.

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) nu a construit pentru moment decât cinci tabere pentru 45.000 de persoane. El speră să dispună de 11 tabere în total în următoarele săptămâni cu o capacitate de 120.000 de persoane.

Citește și: Știai? Ce se întâmplă cu părțile intime ale femeii când face sex

La sfârşitul lui septembrie, agenţia ONU afirma că autorităţile irakiene cred că pot primi 150.000 de persoane în alte tabere.

UNHCR va dispune, de asemenea, în exteriorul talerelor de materiale de urgenţă pentru 300.000 de persoane şi 25.000 de corturi pentru 150.000 de persoane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandal SEXUAL de proporții. Un bărbat a pus mâna pe jurnalul soţiei care

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.