Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se încing spiritele: acordul istoric între Israel și Emiratele Arabe Unite esre RESPINS de ANP. Ambasadorul palestinian în EAU a fost rechemat

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a denunţat acordul dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (UAE) de normalizare a relaţiilor, într-un comunicat publicat joi noaptea de purtătorul său de cuvânt, transmite Reuters.

Citește și: Așa țeapă să își fi luat Ludovic Orban?/ OPINIE

”Conducerea palestiniană respinge şi denunţă anunţul trilateral, surprinzător, al UAE, Israel și SUA”, a declarat Nabil Abu Rudeineh, consilier al preşedintelui Abbas, informează News.ro.

Abu Rudeineh, care a citit comunicatul în faţa sediului lui Abbas din Ramallah, în Cisiordania ocupată, a spus că acordul este ”o trădare a ierusalimului, Al-Aqsa și a cauzei palestiniene”.

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) a anunţat joi seară rechemarea "imediată" a ambasadorului acreditat la Abu Dhabi, în semn de protest faţă de acordul de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi Emiratele Arabe Unite (EAU), transmite AFP.

"La solicitarea preşedintelui Mahmoud Abbas, ministerul palestinian de externe a decis să îşi recheme imediat ambasadorul său în Emiratele Arabe Unite în urma acordului (...) de normalizare a relaţiilor israeliano-emirateze", informează şeful diplomaţiei palestiniene Riyad Al-Maliki într-un comunicat transmis AFP.

Israel şi Emiratele Arabe Unite au ajuns la un acord istoric de pace, joi, care va duce la normalizarea relaţiilor dintre cele două naţiuni, înţelegere la realizarea căreia a contribuit Donald Trump.

Conform înţelegerii, Israel a fost de acord să suspende aplicarea suveranităţii în zone din Cisiordania despre care se discuta despre o anexare.

Acordul de pace este rezultatul unor negocieri îndelungate între Israel, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite, care s-au accelerat recent, au afirmat oficiali de la Casa Albă.

Acordul a fost realizat telefonic, joi, între Trump, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi şeicul Mohammed Bin Zayed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.