Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se instituie restricții și în 13 orașe din Ilfov: barurile, restaurantele și păcănelele se ÎNCHID

Evz
Restaurant

Restaurantele, cafenelele și cinematografele din 13 localități ale județului Ilfov se închid începând de azi. În jurul școlilor trebuie purtată masca de protecție.

Citește și: BREAKING - RECORD de cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: 2958

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a impus mai multe restricții în județul Ilfov, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile.

Astfel, în orașele Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești Leordeni, Voluntari și comunele Berceni, Brănești, Chiajna, Corbeanca, Dascălu și Domnești, începând de azi, se dispun următoarele măsuri:

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, nu este permisă.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare nu este permisă, cu excepția activităților pe care le desfășoară pentru clienții cazați în aceste unități de cazare.

Activitatea cinematografelor și organizarea de festivaluri și/sau concerte nu este permisă.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în baruri, cluburi și discoteci nu este permisă.

Activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc inclusiv cazinouri, cu excepția pariurilor și loteriilor unde se eliberează bilet, cu respectarea regulilor de distanțare și a măsurilor de siguranță sanitară nu este permisă.

În toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, precum și al instituțiilor publice, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

Autoritățile publice locale afișează la loc vizibil și marchează fiecare cale de acces (bulevarde, străzi, alei, etc) printr-un semn/marcaj distinctiv pentru delimitarea spațiilor publice deschise aflate pe o rază de 50 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ și al instituțiilor publice.

Se vor intensifica activitățile de control în piețe, târguri, mijloace de transport în comun și în perimetrul unităților școlare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.