Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se întâmplă în România: Centrală termică și depozit de cărbune, transformate în creşă şi grădiniţă

Agerpres
elevi scoala

O centrală termică şi un depozit de cărbune dezafectate din municipiul Sebeş vor fi transformate în creşă şi grădiniţă, printr-o investiţie de 8,5 milioane de lei, din care 6 milioane de lei fonduri locale, iar 2,5 milioane de lei finanţare nerambursabilă.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Primăriei, la Sebeş au început lucrările pentru realizarea obiectivului de investiţii "Transformare clădiri, centrală termică şi depozit de cărbune, în Creşă şi Grădiniţă, Valea Frumoasei, Municipiul Sebeş". Termenul de finalizare este de 12 luni.

În vederea realizării acestui proiect, Primăria Municipiului Sebeş a obţinut o finanţare nerambursabilă de 2,5 milioane de lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Contribuţia de la bugetul local este de circa 6 milioane de lei.

Creşa, în care vor putea fi primiţi 21 de copii, respectiv 3 grupe, va fi situată la parterul clădirii, iar grădiniţa cu program prelungit se va regăsi la etajul clădirii, fiind destinată unui număr de 45 de copii (alte 3 grupe).

"Suprafaţa construită va fi de 468 mp, iar cea desfăşurată de 936 mp. Regimul de înălţime al construcţiei este parter plus etaj. (...) La fiecare nivel vor fi amenajate săli de clasă, dormitoare, spaţii de joacă şi de servire a mesei, spaţii pentru asistenţă medicală, spaţii tehnico-gospodăreşti şi administrative, spaţii pentru personalul educativ", precizează reprezentanţii Primăriei Sebeş.

În incintă se vor realiza, de asemenea, locuri de joacă exterioare. În zonă vor fi amenajate şi parcări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.