Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se modifică REGULILE la programul Prima Casă! Ministerul Finanţelor vrea condiţii mai dure şi fonduri mai mici

economica.net
prima casa

Programul "Prima Casă" va continua şi în următorii ani, dar fondurile alocate vor fi mai mici. Ministerul Finanţelor și Banca Națională a României (BNR) analizează oportunitatea modificării regulilor de garantare a creditelor şi introducerea anumitor citerii legate de venituri. Fondurile ar urma să fie alocate cu predilecţie băncilor care acordă şi credite ipotecare standard.

"Programul Prima Casă a ajuns să domine piața ipotecară, însă nu este atributul statului să domine o piață care altfel are cerere și ofertă semnificativă, deci ar trebui să funcționeze fără intervenția statului. Sunt idei și sunt anumite lucruri care se analizează. Și în cadrul Ministerului de Finanțe au fost discuții, și într-un grup de lucru împreună cu colegii de la Banca Națională, ne uităm la anumiți indicatori și o să vedem dacă lucrurile vor duce la modificarea designului programului", a precizat Ștefan Nanu, director general al Trezoreriei, potrivit AGERPRES.

Anul acesta programul Prima Casă are un plafon de 2,5 miliarde de lei. Anul viitor, suma va scădea la 2 miliarde de lei, nivel care se va menține și în perioada 2019-2020. În anul 2021, programul va avea alocată suma de 1,5 miliarde de lei.

Citeşte şi: Fost ministru al Transporturilor trage un semnal de ALARMĂ pe situaţia de la CFR Marfă şi acuză PRESIUNI din partea Europei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.