Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se-ncinge lupta pentru putere în PSD înainte de Congres: Un lider important, fost ministru, ţinteşte o funcţie importantă - a ieşit SCANDAL / VIDEO

PSD

Liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, a anunţat miercuri că va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, având susţinerea organizaţiei judeţene. "Voi candida pentru funcţia de vicepreşedinte pe regiunea Sud-Muntenia. (...) Eu sunt un tip care respectă procedurile şi regulamentele. S-a făcut un Comitet Executiv extins, cu 150 - 200 de persoane, membri ai Comitetului Executiv şi consilieri judeţeni din Argeş. Au fost două propuneri din sală. Propunerea pentru mine - a fost vot în unanimitate. A fost cineva care l-a propus pe domnul Rădulescu şi nici măcar persoana respectivă nu l-a votat. L-am votat eu. Deci domnul Rădulescu a avut un vot, după care în CEx-ul de luni s-a stabilit că din fiecare judeţ poate să fie un candidat bărbat şi un candidat femeie. E decizia CEx. S-au respectat toate procedurile", a arătat Valeca, la Palatul Parlamentului.

Citeşte şi: România primeşte NOI ATENŢIONĂRI de la Comisia Europeană: 'Instituţiile judiciare şi legislaţia sunt supuse PRESIUNILOR INTENSE...'

Totodată, el a aprobat decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD, în baza căreia fiecare candidat pentru funcţia de vicepreşedinte trebuie să aibă susţinerea organizaţiei judeţene. "Eu zic că mai mult decât să se ceară girul organizaţiei locale... pentru că dacă nici judeţul tău nu te susţine, cum poţi să mai iei voturile de la alte şase-şapte judeţe? Deci a fost o decizie - zic eu - înţeleaptă - a CEx-ului, pentru că era firesc să fie validat în judeţul respectiv şi apoi să meargă în Congres", a spus el.

Citeşte şi: Ponta iese la rampă cu un atac FURIBUND: Dragnea ştie cum să taie porcul şi să-l prepare pentru 'prieteni'

Valeca a menţionat că Argeşul nu va avea o candidată pentru funcţia de vicepreşedinte. "Am vorbit cu doamna Bucura Oprescu, care e şefa organizaţiei de femei, dânsa nu candidează şi urmează să îmi spună diseară, să vorbească cu celelalte organizaţii de femei, dacă susţinem pe cineva. Deci, noi din Argeş nu avem", a menţionat Şerban Valeca. Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat miercuri că a depus o contestaţie faţă de hotărârea Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, în baza căreia fiecare regiune va fi reprezentată de către doi vicepreşedinţi, un bărbat şi o femeie, iar din fiecare judeţ ar urma să existe doar doi candidaţi, un bărbat şi o femeie. "De exemplu, la Argeş, preşedintele meu de partid, domnul Valeca, a spus că s-a propus dânsul şi că nu se mai permite să mai fie depusă o a doua candidatură pentru că aşa s-a spus în Comitetul Executiv, ceea ce mie mi se pare ilegal, imoral, nestatutar", a precizat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.