Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se prefigurează o grevă gigant în sistemul energetic - Sindicaliștii de la CE Hunedoara sunt gata să se alăture celor din Oltenia

investenergy.ro
carbune

Membrii Sindicatului Solidaritatea, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, se declară solidari cu angajații Complexului Energetic Oltenia, din județul Gorj, care refuză să mai lucreze și sunt pregătiți să declanșeze și ei conflictul de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc, a declarat, pentru MEDIAFAX, că deocamdată sunt alături de protestatarii de la carierele din cadrul Complexului Energetic Oltenia la nivel declarativ, până când unul dintre sindicate își va asuma acțiunea angajaților de a se alătura celor de la CEO.

”Având în vedere protestul aflat în desfășurare la Complexul Energetic Oltenia și faptul că pentru siguranța Sistemului Energetic Național se apelează zilnic la importuri de energie electrică de peste 1500 MWh, membrii Sindicatului Solidaritatea Hunedoara din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se solidarizează cu această manifestare a salariaților din CEO. Considerăm că politica de falimentare a producătorilor de energie electrică pe bază de cărbune, dusă de oficialii Ministerului Energiei, este principalul motiv care a alimentat starea de nemulțumire a salariaților din CEO, precum și situația economico-financiară în care se află societatea, fapt ce a creat o serie de nemulțumiri legate de nivelul de salarizare al angajaților”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara.

Citește și: Incredibil! Spitalele impun ‘taxa pentru mame’- Iată care este cauza

Potrivit acestuia, sindicaliștii de la Hunedoara caută soluții legale pentru a se trece la manifestări de protest în semn de solidaritate cu revendicările angajaților din cadrul CEO.

„Sindicatul Solidaritatea Hunedoara caută soluții legale de a trece la manifestări de protest pentru a susține, în semn de solidaritate, revendicările colegilor din cadrul CEO. Ministrul Energiei, Anton Anton, să vină urgent cu souții pentru asigurarea SEN, dar și pentru a reduce dependența României la importul de energie electrică”, a mai spus Iștoc.

Acesta crede că o primă măsură ar putea fi înființarea mixului energetic la producător.

„Sindicatul Solidaritatea Hunedoara recomandă salariaților CEO să nu ia în considerare amenințările venite din partea administrației sau a ministerului, dar să rămână în zona de legalitate cu acest protest spontan, pentru a nu oferi portițe legale prin care protestatarii să fie sancționați”, a afirmat Cristian Iștoc.

La ora transmiterii acestei știri, sindicatele și administrația CEO poartă discuții la sediul Ministerului Energiei. Peste două mii de angajați ai companiei, de la cele zece cariere, refuză să mai lucreze, solicitând, între altele, majorarea salariilor și vouchere de vacanță pentru toți cei 13.000 de salariați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.