Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește DEBARCAREA Vioricăi Dăncilă: Anunțul RADICAL făcut de Traian Băsescu despre 'MARIONETA' lui Liviu Dragnea

basescu-938x535

Traian Băsescu a anunțat, luni seara, la România TV, că partidul său, PMP, va vota o moțiune de cenzură împotriva premierului Viorica Dăncilă. Anunțul lui Băsescu vine după ce Victor Ponta a fost primul care a spus că el și colegii săi din Pro România vor vota o moțiune de cenzură. Ulterior, PNL și USR au precizat că vor demiterea lui Dăncilă, iar liberalii pregătesc o moțiune de cenzură pe care o vor introduce în iunie.

”PMP merge pe orice moțiune. Dăncilă e o marionetă în spatele căruia se află Liviu Dragnea. Ea nu este premier, e o marionetă. Oricine depune o moțiune are sprijinul nostru. Eu am spus de atunci că președintele Iohannis s-a pus singur într-un non-combat sau nu știe în ce s-a băgat. Liberalii au sărit ca  niște caraghioși, ei trebuiau să se asigure că au voturi. Noi vom vota, dar ei au voturi sau vor avea un eșec? Eu anticipez un eșec. Știu că există o discuție între Ponta și liberali, el are 8 parlamentari, dar nu e suficient.

Citește și: Fuziune colosală! Apare cel mai puternic lanț de supermarketuri de pe această piață

Constitutia zice ca presedintele poate lua parte la sedinte Guvernului in care se dezbat probleme de interes national, politica externa. Presedintele a fost informat ca se discuta problema mutarii ambasadei ca sa fie prezent la discutiile din Guvern. Raspunsul e nu. E o incalcare a atributiilor presedintelui de guvern, neinformarea ca discuta probleme de politica externa.

Nu facem politica externă pentru Israel. Politica externa se face in favoarea Romaniei. Noi am avut in Orientul Mijlociu statut de broker de pace, nu de neutralitate, n-am fost niciodata neutri. Am avut reputatia unui broker onest. Fiind tot timpul o tara apropiata de Israel, dar cenzurandu-ne sentimentele pentru principii si am reusit sa fim respectati de ambele parti. Si de arabi, si de Israel. Acum am optat alaturi de Guatemala. Scoateti SUA. Eu compar cine suntem noi. SUA si Rusia au incalcat rezolutii ale consiliului de securitate. Pentru a face acelasi lucru Romania trebuie sa aiba tot atatea portavioane.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis „hrănește leii”! Un fost ministru de Finanțe, „prânzul” procurorilor DNA

Esenta apararii noastre pe plan international a fost respectarea rezolutiilor ONU. E unul din firele calauzitoare ale politicii externe romanesti cat eu am inteles ca presedinte si ministru. Ne distrugem una din pavezele importante. Romania are relatii bune cu 4 din 5 membri ai consiliului de securitate si bune cu al 5-lea. Avem relatii bune cu SUA, Marea Britanie, Franta, China si o relatie neutra cu Rusia.

Viorica Dăncilă a executat dispozitiile lui Dragnea, care crede ca asa isi construieste relatie cu SUA. Cea mai mare scarba a politicienilor americani e de cei care vand interesele tarii ca sa faca bine. Nu-i respecta. Am vazut politicieni in situatia asta in relatia cu SUA.

Citește și: Adevărul crunt spus de Codin Maticiuc: „Românul are mașina mai scumpă decât…”

Iohannis plătește prețul non-combatului de la numirea lui Dăncilă. Trebuia să condiționeze numirea ei de punerea unui director la SIE. Trebuia să facă ce am făcut eu cu Ponta, trebuia un act de coabitare.”, a spus Traian Băsescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru. "Sunt trei luni (n.r. - de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României", a spus Iohannis.

Citește și: Surprinzător! Ce meserie are soțul știristei Andreea Marinescu și ce preocupări neașteptate are acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.