Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește un nou CUTREMUR în SERVICII: Ultimul GREU rămas e pe picior de plecare / PRESĂ

spion structuri servicii

Serviciile secrete românești trec, în ultimele luni, prin modificări puternice. Dacă la conducerea SRI am avut un șef numit de președintele Klaus Iohannis la puțin timp după instalarea la Cotroceni, în celelalte structuri, schimbările s-au produs pe parcurs. Recent, SIE are un nou șef. Ultimul nume cu greutate care a rămas în funcție e celebrul Lucian Pahonțu, șeful SPP.

Jurnalistul Cătălin Tache de la Național scrie că Pahonțu ”stie foarte ca nu-l va prinde sub nicio forma „paltonul” la sefia Serviciului de Protectie si Paza după decizia surprinzatoare pe care a luat-o in aceste zile. Pentru ca, dupa 12 ani de cand se afla la conducerea SPP este pentru prima oara cand acesta si-a luat concediu de odihna. Astfel ca, in aceste zile, Pahontu sta cu burta la soare, gandindu-se cum sa scape de ultima „belea” care i-a cazut pe cap, odata cu vizita fiului presedintelui american Donald Trump Jr. in Romania.”

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

Totul ar fi pornit de la vânatul ucis de fiul președintelui american. SPP trebuie să plătească o sumă de 30.000 de euro celui care deține terenul de vânătoare, iar ”Lucian Pahontu l-ar fi chemat la el pe generalul Cristi Cioc, pe care ar fi incercat sa-l insarcineze cu ingrata misiune de a negocia pretul ursului vanat de Trump Jr. Mai ales ca se cerea pe acesta nu mai putin de 30.000 de euro.

Insa, Cioc nu doar ca i-ar fi dat cu flit lui Pahontu, dar din cauza ursului acesta chiar a parasit SPP-ul, satul de astfel de „misiuni” considerate nedemne pentru un adevarat luptator.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

Insa nu aceasta este grija cea mare a lui Pahontu in ceea ce-l priveste, ci faptul ca acesta s-ar afla la adapostul secretelor pe care le-a acumulat la butoanele contrainformatiilor, ceea ce da oricum frisoane multora dintre deja fostii sai camarazi de la varful SPP. Oricum, este deja cert ca „retragerea ordonata” s-a transformat deja intr-un haos care nu se va opri decat prin numirea la sefia SPP a unui militar profesionist, care alaturi de viitoarea sa echipa de conducere are misiunea de a reseta cat mai degraba serviciul in fosta unitate de elita de odinioara.”, scrie sursa citată.

În plus, Pahonțu a lipsit de la ceremoniile oficiale de Ziua Marinei de la Constanta, acolo unde adjunctul său, Gabi Cretu, ”nu s-a sfiit, odata cu plecarea lui Pahontu in concediu, sa faca un „marcaj strans” la presedintele Klaus Iohannis, cu ocazia ceremoniilor oficiale de Ziua Marinei de la Constanta.”, mai notează Tache.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

Dar, ceea ce ar fi deranjat și mai mult, e o decizie luată de Pahonțu. ”Premierul Mihai Tudose a aflat cu stupoare ca Pahontu i-a trimis pe cap un sepepist care cu cateva luni in urma conducea autobuzul Jandarmeriei si presedintele Romaniei va fi probabil la fel de interesat de Operatiunea „Bogdan”. Ca si de faptul ca dispozitivul SPP instalat langa secretarele sale, in chiar anticamera biroului prezidential, nu este nici pe departe unul obligatoriu, punctul de acces control fiind pe hol. Si astfel poate i se explica presedintelui si rolul celor patru agente SPP, care lucreaza 24 cu 72 si care stau toata ziua cu ochii pe secretarele sefului statului…”, încheie sursa citată.

Citește și: Mesaj de ultimă oră al premierului Mihai Tudose .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.