Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește ceva: Rusia mută în secret 100 de rachete. Va arunca Putin o bombă murdară asupra Ucrainei?

static.ukrinform.com
s300

Rusia a mutat aproximativ 100 de rachete de tip S-300 și S-400 pe teritoriul său, iar ochii sunt deja ațintiți asupra lui Vladimir Putin, în timp ce temerile că ar intenționa să folosească o bombă murdară în Ucraina tocmai când războiul este pe cale să împlinească nouă luni, anunță 20 Minutos, citat de Rador.

Potrivit "The Mirror", care citează experți ruși, "orice are în minte Rusia să facă Ucrainei, Kremlinul pare să se aștepte la represalii pe propriul teritoriu din partea Ucrainei sau a Occidentului".

"Analiștii cred că, prin aceste mișcări de rachete făcute atât de repede, chiar înainte de bombardamentele masive din această săptămână, cele două chestiuni sunt interconectate. Dar, mai îngrijorător, pot indica că ceea ce este mai rău ar putea să urmeze și că se pregătesc pentru o reacție mare la această activitate", adaugă publicația mai sus menționată.

Locurile de apărare din interiorul Rusiei au fost întărite cu rachete pe aerodromurile din Millerovo, care acoperă Luhansk, în Ucraina, și la Rostov-pe-Don, care acoperă disputatul Donețk, tot în Ucraina. Dar acoperirea a fost întărită și la aerodromul din Sescha, aproape de Belarus și situat între acesta și Moscova, iar Șkalovski, lângă Moscova, a fost echipat și cu rachete, explică aceștia. "Asta înseamnă că liderii Moscovei cred că capitala are brusc nevoie de mai multă apărare", într-un moment al războiului în care armata rusă este încă blocată în ciuda faptului că se observă o încetinire a contraofensivei ucrainene.

Desfășurarea rachetelor are loc când se știe că 83.460 de soldați ruși au fost uciși în invazie, 2.879 de tancuri au fost distruse, 278 de avioane lovite și 1.536 au fost distruse începând cu 24 februarie.

Cu Rusia în retragere după avansul aprig al Ucrainei în sud și est, plus pierderea orașului-cheie Herson, Moscova a atacat Ucraina cu peste 120 de rachete în această săptămână. Rachetele au lovit infrastructura ucraineană, lăsând 10 milioane de ucraineni fără energie electrică și pene de curent pe scară largă pe măsură ce frigul iernii se apropie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.