Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se propune Ordonanța de Urgență ` Credit de Supraviețuire pentru IMM-uri` în contextul prăbușirii multor afaceri pe fondul epidemiei de coronavirus

recesiune grafic

Problemele economice par a fi cea mai mare spaimă care se arată după ce epidemia de coronavirus COVID-19 se va potoli sau va trece. Urmările pentru foarte multe afaceri în care sunt angrenați milioane de români pot fi catastrofale și de aceea este foarte important ca măsuri adecvate să fie adoptate de urgență așa um deja au făcut alte țări din Uniunea Europeană și nu numai.

Vezi și: ULTIMA ORĂ S-au interzis în România evenimentele cu peste 50 de persoane în spații închise: fitness, SPA, cosmetică, cazinouri + cinema, teatre, muzee

În acest sens, fostul ministru pentru IMM-uri, Ilan Laufer, acum co-președinte al PSL, anunță că partidul pe care îl conduce, Platforma Social Liberală a transmis astăzi prim-ministrului Ludovic Orban propunerea de OUG „Credit de Supraviețuire pentru IMM-uri”. Cerem Guvernului Orban să adopte de urgență această măsură de sprijinire a IMM-urilor românești în contextul crizei Coronavirus.

Ilan Laufer: „Specialiștii PSL se pun la dispoziția autorităților pentru a sprijini implementarea acestui proiect legislativ, fără de care riscăm să pierdem peste 50% din IMM-urile românești. Acest proiect de lege este singura soluție de a permite firmelor românești să depășească criza economică generată de Coronavirus. Prin această măsură vor fi evitate falimentele generalizate, concedierile în masă, stopând un scenariu economic dezastruos pentru România.”

Alexandru Coita: „Programul va permite IMM-urilor să acceseze online, în regim de urgență, o linie de credit garantată de stat de până la 125.000 de lei, fără garanție personală și cu dobândă subvenționată în limita a 6,5%. Creditul se va acorda pe o durată maximă de 12 luni, va putea fi accesat în maxim 7 zile de la depunerea cererii și va fi garantat prin FNGCIMM. Prima fază a acestui program va prevede finanțare pentru 100.000 de IMM-uri și va salva peste 1 milion de locuri de muncă. Este echivalentul unui stimul fiscal de 2,6 miliarde de euro, cu un impact bugetar de maxim 200 de milioane de euro pentru anul 2020.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.