Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reaprinde conflictul din Nagorno-Karabah? - Armenii denunţă un atac azer

Nagorno-Karabah

Autorităţile separatiste armene din Nagorno-Karabah au anunţat sâmbătă că trei dintre combatanţii lor au fost răniţi într-un atac al forţelor azere, care au încălcat încetarea focului negociată la sfârşitul lunii noiembrie sub egida Moscovei, informează France Presse potrivit Agerpres.

Trupele azere au atacat combatanţii armeni vineri seară şi "trei au fost răniţi în tirurile ce au urmat", a declarat ministerul apărării teritoriului.

Luptele din Nagorno-Karabah, care au făcut mii de morţi de ambele părţi, au condus în noiembrie la un acord de încetare a ostilităţilor negociat sub egida Moscovei ce acordă Baku câştiguri teritoriale importante.

CTP o face praf pe Diana Șoșoacă: Asemenea combinație de vulgaritate, agresivitate și prostie rar am văzut.O demnă caricatură a lui Corneliu Vadim Tudor

O forţă de pace rusă de aproximativ 2.000 de soldaţi a fost desfăşurată în regiune pentru a asigura respectarea încetării focului.

În timpul unei vizite în această săptămână în Azerbaidjan, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară a susţinut în mod deschis politic Azerbaidjanul în ofensiva sa şi a fost uneori suspectat că a oferit ajutor material, a proclamat că "lupta" împotriva Armeniei nu s-a încheiat, aminteşte AFP.

"Lupta în sferele politice şi militare va continua acum pe multe alte fronturi", a declarat el într-un discurs pe marginea unei mari parade militare la Baku.

Chemând liderii armeni "să revină la raţiune" după înfrângerea lor în acest război de şase săptămâni, el a asigurat că recucerirea multor teritorii de către Azerbaidjan "va fi începutul unei noi ere" în această regiune muntoasă din Caucaz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.