Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se reiau negocierile în problema diferendului transnistrean

economist.com
transnistria

Negocierile cu privire la solutionarea diferendului transnistrean în formatul '5plus2' se vor relua joi, la Berlin, dupa o pauza de doi ani, a anuntat marti seara la Radio Chisinau vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Balan, adaugând ca alte detalii legate de aceasta reuniune vor fi date publicitatii miercuri.

Potrivit administratiei separatiste de la Tiraspol, la aceasta reuniune ar urma sa fie discutata o initiativa a Federatiei Rusa privind eliminarea obstacolelor din calea dialogului moldo-transnistrean pentru impulsionarea reglementarii problemei dosarelor penale, deschise pe numele unor oficiali de la Tiraspol, relateaza agentia de presa Infotag.md.

De asemenea, participantii intentioneaza sa discute activitatea grupurilor de experti, cu accent pe domenii prioritare ca transportul auto, feroviar si educatie.

Delegatia transnistreana intentioneaza sa acorde o atentie deosebita 'inadmisibilitatii organizarii controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Kuciurgan-Pervomaisk'.

Expertul moldovean Victor Chirila, directorul executiv al Asociatiei pentru Politica Externa din Chisinau, atrasese atentia anterior ca propunerile Moscovei nu pot fi acceptate de guvern moldovean, întrucât o parte dintre acestea contravin Constitutiei.

Negocierile în problema diferendului transnistrean, în formatul '5 plus2', au fost întrerupte în iunie 2014, în aceeasi perioada în care Republica Moldova a semnat Acordul de asociere la Uniunea Europeana.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.