DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Se reiau zborurile dinspre 19 ţări începând cu 9 iunie!

avion el al
Cipru - Se reiau zborurile dinspre 19 ţări începând cu 9 iunie, hotelurile se redeschid începând cu 1 iunie. Romania face parte din grupul B de țări, conform profilului epidemiologic.
CAPITAL.GR (Grecia), 22 mai 2020 - Guvernul cipriot a decis reluarea zborurilor către Cipru dinspre două grupuri de țări începând cu 9 iunie, în două etape, precum și redeschiderea hotelurilor începând cu 1 iunie, după ce a fost aprobat planul de acțiune prezentat de comisia interministerială de resort.
Potrivit ministrului transporturilor, comunicațiilor și proiectelor din Cipru, Yiannis Karousos, echipa epidemiologică a identificat două grupuri cu 19 țări în total și două etape de restabilire a conexiunilor aeriene cu aceste țări, etapele urmând a intra în vigoare din 9 până în 19 iunie și din 20 iunie încolo.
Ţările au fost evaluate pe baza profilului epidemiologic şi au fost incluse în următoarele categorii: prima categorie (A) cuprinde Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania, iar a doua categorie (B) cuprinde România, Elveția, Polonia, Croația, Estonia și Republica Cehă.
Prima etapă cu certificat de sănătate
În prima etapă, adică între 9 și 19 iunie, pasagerii din ambele categorii de țări vor trebui să prezinte un certificat de testare eliberat de un laborator acreditat, cu un rezultat negativ pentru coronavirus. Testul ar trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Cetățenii ciprioți și rezidenții legali în Cipru vor avea, în mod alternativ, posibilitatea de a efectua testul de laborator la sosirea lor în Cipru. În acest caz, până la anunțarea rezultatului, aceștia vor rămâne în autoizolare acasă.
Etapa a 2-a: Nu mai este necesar certificatul pentru țările din categoria A
În etapa a 2-a, care începe din 20 iunie, pasagerii din țările incluse în categoria A nu vor mai fi obligați să prezinte un test pentru coronavirus.
Însă pentru pasagerii care provin din țări incluse în categoria B (deci si pentru ROMANIA) se vor aplica toate prevederile valabile pentru prima etapă. Adică, pentru a li se permite îmbarcarea, vor trebui să prezinte un test cu rezultat negativ, realizat la un laborator acreditat. Testul ar trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

 

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.