Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se schimbă jocul de fotbal? Englezii elimină lovitura mingii cu capul în meciurile Under 12

digisport.ro
fotbal minge cap

Federația Engleză de Fotbal (FA) a primit aprobarea de a efectua un test în sezonul următor pentru a elimina loviturile de cap deliberate în meciurile de la nivelul Under-12, a anunțat luni FA, în încercarea de a atenua potențialele riscuri pentru sănătate, anunță mediafax.

Testul se va desfășura pe durata sezonului 2022-23, urmând ca, în cazul în care va avea succes, să se elimine complet lovirea deliberată cu capul din sezonul 2023-24, informează Reuters.

Federația Engleză de Fotbal a emis deja îndrumări pentru a restricționa sau a elimina lovirea cu capul în timpul antrenamentelor.

Testul a fost aprobat de International Football Association Board (IFAB), organismul legislativ al fotbalului.

„Scopul a fost acela de a contribui la atenuarea oricăror riscuri potențiale care pot fi legate de lovirea mingii cu capul, inclusiv leziuni cauzate de contactul cap-cap, cot-cap sau cap-sol", a precizat FA într-o declarație.

„Reprezintă o abordare prudentă a jocului și a plăcerii fotbalului în timp ce cercetările în curs continuă în acest domeniu".

Studiile au făcut legătura între lovirea mingii cu capul și leziuni cerebrale de durată, problema fiind pusă în prim-plan atunci când s-a aflat că cinci membri ai echipei Angliei care a câștigat Cupa Mondială din 1966 au suferit cu toții de demență.

O companie de software care a colaborat cu cluburile din Premier League a dezvoltat chiar și un program de antrenament în realitate virtuală în încercarea de a găsi o soluție pentru a depăși impactul dăunător al loviturilor de cap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.