Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se SCHIMBĂ vremea în România: Care e prognoza pentru următoarele zile

www.radiotimisoara.ro
termometru, vremea

De marți, revine vremea frumoasă și chiar mai caldă decât normalul pentru această perioadă. Prima zi a săptămânii începe cu vreme mohorâtă şi destul de rece, dar după-amiază sunt şanse mari să ne bucurăm de soare. Iar mâine şi poimâine vom avea parte de temperaturi obişnuite mai degrabă în luna mai decât la final de martie.

Prima zi a săptămânii începe cu vreme mohorâtă şi destul de rece, dar după-amiază sunt şanse mari să ne bucurăm de soare. Iar mâine şi poimâine vom avea parte de temperaturi obişnuite mai degrabă în luna mai decât la final de martie.

Luni, valorile termice se vor menține sub mediile climatologice specifice pentru ultima decadă a lunii martie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade. Cerul va fi parțial noros în sudul și estul țării, unde doar izolat vor fi posibile ploi slabe, iar în rest va fi variabil la senin.

Citește și: VIDEO Probleme mari pentru UBER. Au suspendat cursele mașinilor autonome după un accident

Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în zonă montană, dar și în Moldova, Dobrogea și Bărăgan. Dimineață se va semnala brumă, local în Transilvania și Maramureș și izolat în restul teritoriului. În zonele joase de relief, vor fi condiții de ceată.

București

Cerul va fi parțial noros iar vântul va suflă slab și moderat. Dimineață, răcoare cu 1-2 grade în oraș și spre -1 grad în zonă preorășenească, unde sunt condiții de brumă. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade. Dimineață vor fi condiții de ceată.

Munte

Vremea se va încălzi și se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei în zonă Carpaților Orientali și a Carpaților de Curbură, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali. La amiază vor fi 0 grade la Păltiniș, Predeal și Semenic, -2 grade la Sinaia la cotă 1500, 3 grade la Arieșeni și -5 grade pe Vf. Toacă din masivul Ceahlău.

Vreme în următoarele două zile

Marți, vremea va fi predominant frumoasă cu cerul va fi variabil spre senin și se va incălzi fată de luni, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 grade la Miercurea Ciuc și 21 de grade la Bacău. Dar dimineață local în Transilvania și Maramureș și izolat în restul teritoriului va fi brumă. Vântul va avea unele intensificări în Moldova, Banat și pe crestele montane. În zonele joase de relief, dimineață vor fi condiții de ceată.

În București, vremea va fi predominant însorită și se va incălzi. Dimineață, 2...3 grade, ceva mai puțin în zonă preorăsenească, unde vor mai fi condiții de brumă. Temperatură maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade. La prima oră vor fi condiții de ceață.

Miercuri, vremea va continuă să se incălzească. Cerul va fi variabil spre senin, iar spre seară se va înnora în nord și local va plouă. Vântul va avea intensificări în zonă montană inaltă, iar spre seară, temporar și la cote mai reduse și în nordul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14-15 grade în depresiunile transilvane și 21-22 de grade în Oltenia, 21 de grade Craiova, 22 de grade Drobeta.

Citește și: TRAGEDIE la ski: Mai mulți copii au murit în urma unei AVALANȘE

În București, vremea va continuă să se incălzească. 4-5 grade dimineață și în jur de 21 de grade la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va suflă slab pană la moderat.

Regiuni

În regiunile intracarpatice, vreme în general însorită. Maximele zilei vor fi puțin mai mari decât duminică: 12-13 grade în vest, 10 grade la Cluj și Sibiu și 6 grade la Miercurea Ciuc.

Și în sud, norii mai trenează în prima parte a zilei dar doar izolat vor fi posibile ploi slabe. Dimineață, mai rece decât duminică, dar la amiază, valorile termice vor fi mai ridicate: 15 grade la Drobeta, 13 grade la Craiova și Ploiești, 12 grade la Giurgiu și Buzău.

În Dobrogea vreme în general frumoasă, cu unele înnorări și posibil ploi slabe răzlețe. Vântul însă va mai avea intensificări. 12 grade vor fi la amiază la Tulcea și 11 grade la Constanța.

Și în Moldova vântul va mai avea intensificări dar aspectul vremii se îmbunătățește față de duminică. Doar izolat mai poate plouă slab.

La amiaza, valori termice mai mari decat duminica dar mai mici decit mediile climatologice, vor fi in general intre 10 si 12 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.