Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se SPULBERĂ și mitul suedez din pandemia Covid-19: a fost înregistrat cel mai ridicat număr de DECESE din primăvară

Agerpres - Reuters
sua covid targa ambulanta

Suedia a înregistrat 174 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor publicate miercuri de Autoritatea Suedeză pentru Sănătate Publică - FHM, cel mai ridicat număr după primul val al pandemiei din primăvară, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Numărul total al deceselor a ajuns la 6.972, iar cel al contagierilor la 266.158, după cele 5.400 noi cazuri raportate în ultimele 24 de ore.

Suedia, care a optat de la izbucnirea pandemiei pentru o strategie mai relaxată decât majoritatea ţărilor europene, a înregistrat în cadrul primului val cele mai multe decese asociate COVID-19 dintre toate ţările scandinave.

După ce în timpul verii cifrele s-au redus simţitor, situaţia s-a agravat din nou la începutul lunii noiembrie, fapt ce a determinat guvernul să intervină şi să adopte în ultimele săptămâni o serie de restricţii.

Noile măsuri, deja în vigoare, includ limitarea la 8 a numărului de persoane la reuniunile publice, interzicerea vânzării de alcool după orele 22:00 şi închiderea restaurantelor şi cluburilor de noapte la 22:30.

"Avem contagieri în creştere în toate grupurile de vârste chiar în acest moment. Toate regiunile au pacienţi la terapie intensivă şi asistăm la o creştere îngrijorătoare a numărului de decese", a declarat într-una dintre intervenţiile sale săptămânale şeful-epidemiolog al FHM, Anders Tegnell.

FHM a prognozat săptămâna trecută că vârful contagierilor va atinge vârful în Suedia la jumătatea lunii decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.