Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se strânge lațul pentru fostul premier francez și doi miniștri ai Sănătății: Sunt cercetați pentru cu gestionat criza COVID

The Local France
Edouard Philippe Macron

Judecători francezi vor ancheta plângerile penale care vizează modul în care fostul prim-ministru Edouard Philippe şi doi miniştri ai sănătăţii au gestionat criza COVID-19, a declarat marţi procurorul general, citat de DPA, potrivit AGERPRES.

Comisia de anchetă formată din trei judecători va investiga acuzaţiile de eşec în combaterea unui dezastru, a declarat procurorul general Francois Molins într-un comunicat.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

Dacă Edouard Philippe, ministrul sănătăţii Olivier Veran şi predecesoarea lui, Agnes Buzyn, sunt trimişi în judecată, ei vor compărea în faţa unui tribunal special format din până la trei judecători şi 12 membri ai parlamentului, instanţă care judecă presupusele delicte comise de miniştri în cursul exercitării mandatului.

Franţa a fost lovită puternic de epidemia de COVID-19, cu puţin sub 30.000 de morţi înregistraţi până luni. Ţara a trecut printr-o perioadă de carantină strictă între jumătatea lui martie şi jumătatea lui mai, iar acum suportă consecinţele economice.

Procurorii din Paris au deschis luna trecută o investigaţie preliminară separată, după ce au primit 62 de plângeri privind eşecuri ale altor organisme de decizie în timpul epidemiei.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

Acele plângeri, dintre care unele au fost depuse de sindicate, acuzau infracţiuni precum periclitarea vieţii, eşecul în a acorda asistenţă unei persoane în pericol şi omucidere sau vătămare involuntară, a declarat procurorul din Paris Remy Heitz la momentul respectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.