Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se văd REZULTATELE măsurilor de carantină și distanțare socială - S-a redus sensibil incidența bolilor transmisibile pe plan mondial

bbj.hu
carantina

Măsurile de carantină și distanțare socială luate de autoritățile din întreaga lume după debutul pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 au redus sensibil incidența bolilor transmisibile pe plan mondial, potrivit 360medical.ro.

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

În China, prima țară care a luat măsuri drastice de carantină după apariția noului virus, ultimele rapoarte oficiale arată o scădere drastică a numărului de cazuri de oreion, rujeolă și de alte boli transmisibile, dar și a numărului de cazuri de gripă sezonieră.

Astfel, numărul de cazuri de gripă din China s-a redus cu peste 90% de la începutul măsurilor de carantină, de la circa 290.000 de cazuri pe lună, în medie, la circa 23.000 de cazuri, potrivit Reuters.

Citește și: Secretul 'BUNĂSTĂRII' agenților pe sub nasul cărora a trecut cocaina pierdută în Marea Neagră - Unul făcea până la 80.000 de lei din jocuri de noroc

Și numărul de noi cazuri de hepatită a scăzut în China cu 20% față de aceeași perioadă din 2019.

În Canada, autoritățile sanitare au anunțat, de asemenea, niveluri excepțional de scăzute ale cazurilor de gripă în ultimele luni, o situație asemănătoare fiind înregistrată și în alte țări, precum marea Britanie și Australia.

Citește și: Ancheta colosală a drogurilor pierdute în mare a COSTAT statul român 3,5 milioane de lei - Bunurile găsite de anchetatori pentru valorificare

Și Coreea de Sud a raportat o scădere cu 83% a numărului de cazuri de gripă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

“Am înregistrat cele mai scăzute rate de până acum de internări cauzate de infecții virale pentru această perioadă a anului”, a declarat Ben Marais, expert în boli infecțioase la Universitatea Sidney din  Australia, citat de Reuters.

Citește și: DIICOT este pe urma 'SPONSORILOR' fostului ofițer SRI fugar, Daniel Dragomir - Aceștia pot face parte din sfera POLITICĂ, de afaceri sau alte medii 'la putere'

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că în fiecare an se înregistrează, în medie, circa 3-5 milioane de cazuri de forme severă de gripă pe plan mondial și până la 500.000 de decese.

Chiar dacă scăderea numărului de cazuri de gripă a redus presiunea asupra spitalelor și numărul de decese, experții avertizează că evoluția poate avea un impact negativ asupra imunității populației în anii viitori.

Citește și: CEO-ul Black Cube l-a 'PROBAT' ca pe începători pe ex-colonelul Dragomir - Deși expert în manipularea grupurilor de crimă, a picat pe ambientalele israeliene

În ceea ce privește impactul măsurilor de izolare asupra altor boli transmisibile, precum tuberculoza sau HIV – care au perioade de incubație mai lungi -, acesta nu este încă clar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.