Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SE VINDE Unul dintre cele mai frumoase palate ale Bucureștiului este scos pe piață pentru 25 de milioane de euro

Foto Facebook
palatul bragadiru

Unul dintre cele mai frumoase palate ale Bucureştiului, palatul Bragadiru, este de vânzare. Costă 25 de milioane de euro şi a fost restaurat de urmaşii faimosului industriaş român din perioada interbelică Dumitru Marinescu Bragadiru, anunță stirileprotv.ro.

Acesta a făcut o avere colosală din afaceri cu alcool şi fabrici de conserve. Urmaşii săi încearcă acum să valorifice clădirile spectaculoase, pe care le-a lăsat în urmă în Bucureşti şi în alte oraşe ale ţării.

Citește și: Klaus Iohannis a decorat-o astăzi- Cine este cea care are contracte în derulare cu ministerul și Cumpănașu .

Yvette Fulicea, una dintre moştenitorii faimosului industriaş a acceptat să ne povestească despre palatul său casa Bragadiru, dar şi despre stră-străbunicul său.

Dumitru Marinescu s-a născut în 1842 într-o familie modestă - tatăl său monta acoperişuri de lemn în Bucureşti. A fugit de acasă şi s-a angajat într-un magazin de băuturi spirtoase, iar înaintea războiului de independenţă era unul dintre puţinii din Bucureşti care avea stocuri suficiente de alcool pe care le-a vândut Armatei române.

A construit apoi o fabrică de bere şi a cumpărat terenuri agricole pe care a ridicat fabrici de conserve. Moştenitorii săi spun acum că era probabil multimilionar şi unul dintre cei mai bogaţi industriaşi ai Europei. Şi-a luat numele de Marinescu - Bragadiru după localitatea de lângă Bucureşti unde avea terenuri întinse, iar palatul care îi poartă numele era lipit de celebra fabrica de bere din Capitală.

De altfel, palatul Bragadiru este printre puţinele clădiri din averea sa uriaşă care arată ca pe vremuri.

Palatul Bragadiru a fost terminat de construit în 1905. În timpurile comuniste a devenit casa de cultură Lenin. Evident în această perioadă a suferit cele mai multe modificări. De pildă, într-o sală balconul a fost distrus, iar în locul său a apărut o scenă de lemn.

Când a murit, în 1915, Dumitru Marinescu Bragadiru a lăsat averea celor 6 copii.

Primii doi băieţi, au transmis acţiunile moştenite celor 4 urmaşi, acestea împărţindu-se la 6 nepoţi şi strănepoţi. Doar 2 din cele 4 fete ale lui Dumitru Marinescu Bragadiru au avut copii.

Cele care au lăsat urmaşi au murit în sărăcie, după ce comuniştii au naţionalizat averea uriaşă. Una dintre fetele lui Marinescu-Bragadiru a fost căsătorită cu Gheorghe Mironescu, premier al României, iar descendenta acesteia, Yvette Fulicea, deţine astăzi partea cea mai mare din acţiuni dintre toţi moştenitorii: aproape 30 la sută.

Fabrica de bere nu a fost recuperată şi se afla în litigiu în instanţă.

Citește și: Propunere-șoc din PNL: fiecare cetățean să depună o declarație de avere (secretar de stat la Justiție)

Palatul Bragadiru a fost restaurat şi costă 25 de milioane de euro. Preţul nu se negociază. Moştenitorii au recuperat şi celebra clădire Ciclop, prima parcare supraetajată din România, pe care o vând cu 10 milioane de euro şi Cinematograful Scală, scos la vânzare pentru 4.5 milioane de euro. Ultimele două nu fost restaurante.

Yvette Fulicea spune că şi-ar dori ca Scala să redevină cinematograf cu săli multifuncţionale pentru bucureşteni şi ar vrea ca statul să îl cumpere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.