Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță: 'În Prahova, baronul DNA a inlocuit baronul local'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sebastian Ghita Parchet

Începând cu proasta administrare a Ploieștiului, trecând prin problemele în care se zbate județul Prahova din cauza “veneticilor” care sunt numiți în funcții publice fără să aibă habar despre ce înseamnă Prahova, dar înfierând și modul în care acționează unii oameni din Justiție, Sebastian Ghiță, deputat al Partidului România Unită, își spune punctele de vedere referitoare la toate aceste probleme, anunță Ziarulprahova.ro.

Într-un interviu incendiar acordat ziarului Prahova, Sebastian Ghiță se arată intrigat de faptul că, în Prahova, “baronul DNA” a luat locul baronului local.

Citește și: Demisie GREA la PNL

- Au trecut mai bine de trei luni de la alegerile locale și vedem că municipiul Ploiești încă nu își revine. Vedem o administrație care este tot mai hulită de omul de rând și o administrație care pare incapabilă să rezolve problemele orașului. Din ce cauză credeți că a apărut această incapacitate a administrației locale de a pune la punct problemele orașului?

- Principalii vinovați, indiferent ce am spune, sunt primarul Adrian Dobre și administrația pe care (nu) și-a construit-o. Este o vorbă la români care spune că peștele de la cap se împute și eu am spus-o și în vară, dar poate nu cu o voce suficient de puternică. Dacă primarul Dobre a ajuns primar pentru că a băut un șpriț cu Volosevici și nu au găsit pe cineva pe care să-l bage în față, atunci trebuie să ne așteptăm și la asemenea rezultate. Ploieștenii au avut de ales între oameni mai serioși, precum Savu sau Grațiela Gavrilescu. Mi-a fost coleg Adrian Dobre, dar trebuie să știe că a fi primar nu este doar o onoare și doar o chestiune cu care te mândrești. El, prin prisma funcției pe care o ocupă acum, are obligații, are treabă. Și Dobre nu își face treaba.

- E o problemă cu judeţul Prahova în prezent de este condus de niște oameni care nu sunt originari din Prahova?

- Ceea ce se întâmplă cu ONG-urile lui Soros care ne-au pus miniștri, au pus prim-ministru, șefi la Parchete, care acum se pregătesc să dea ultimul atac statului român, a fost un experiment făcut anterior pe județul Prahova. Şi la Prahova ne-au pus șefi numai străini de județ. Și au lovit cu putere în baronul local, inițiind un nou concept: baronul DNA.

- Ce înseamnă acest concept?

- Asta înseamnă că, dacă înainte toți acuzam că lucrări publice sau puterea din județ aparțineau baronului politic, acum puterea aparține baronului DNA. Şi vă dau un exemplu: baronul Negulescu.

- Pe procurorul Negulescu îl numiți dumneavoastră baron DNA?

- Nu îl numesc, a devenit deja. Are putere discreționară, interzice oamenilor să mai meargă la serviciu, le interzice să mai plece din localitate sau din județ, le face dosare ca să candideze sau să nu candideze. Mai mult, a trecut și la nivelul următor, mai ales dacă are vreun dosar cu câte un constructor, cum a avut cu Erbașu – am văzut eu pe internet. A avut un dosar de evaziune fiscală baronul Negulescu cu firma Erbașu, care a construit hipodromul din Ploiești. Şi, potrivit informațiilor mele, patronul acestei firme a fost chemat la DNA Ploiești și i s-a spus: Dacă nu dai jumătate din lucrări firmei Eubau, firmă care aparține direct sau prin interpuși prietenului lui Negulescu, atunci îți dau drumul dosarului de evaziune fiscală. Or, asta este de-a dreptul mafie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.