Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță, legătură nebănuită cu Codruț Marta

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Ghiță

Afaceriști cu milioane în conturi, bani făcuți din contracte cu statul, au ales să fugă în țări arabe cu care România nu are acord de extrădare, în momentul când erau anchetați sau trimiși în judecată. Aceștia fie au murit suspect în străinătate, fie au fost aduși în cele din urmă în țară.

Sebastian Ghiță, fostul deputat PSD, a intrat în rândul dispăruților VIP fără urmă căutați de anchetatori: el și Codruț Marta, șeful de cabinet al fostului președinte al ANAF – Sorin Blejnar, sunt singurii fugari despre care polițiștii de Operațiuni Speciale habar nu au dacă au ieșit din țară sau nu, scrie Libertatea.

Dan Diaconescu trăiește un coșmar. Soția sa este disperată

De altfel, Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a cerut o anchetă internă a Poliției Române pentru a se afla cum a putut Sebastian Ghiță să dispară, deși era filat de unii dintre cei mai pregătiți polițiști, cei de la direcția denumită Operațiuni Speciale.

Iliescu REACŢIONEAZĂ după ce a fost inculpat în Dosarul Mineriadei: 'Nu-mi reproşez nimic' - VIDEO

La fel ca și în cazul lui Codruț Marta, dispărut încă din martie 2012, anchetatorii nu au nici cea mai mică probă care să dovedească că Sebastian Ghiță a ieșit din țară, chiar și cu acte false sau se află încă pe teritoriul României. „Până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieşirea din ţară a persoanei în cauză”, se arată în comunicat al Poliției Române.

Poliţiştii prahoveni au mers din nou, vineri, la locuinţa din Ploieşti a lui Ghiţă, căutat de patru zile, pentru a-i aduce o citaţie a instanţei supreme. Pe 5 ianuarie, urmează să judece contestaţia formulată de procurorii DNA la controlul judiciar pe cauţiune. Dacă judecătorul acceptă cerera procurorilor și va aproba arestarea, fostul deputat va pierde cauțiunea record de 60 milioane de lei (13 milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.