Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță se delimitează de Ponta și apără SRI

jurnalistii.ro-Sebastian-Ghita

După declarația lui Victor Ponta conform căreia agenți acoperiți ar vrea să pună mâna pe PSD, Sebastian Ghiță, un apropiat al fostului prim-ministru și membru al comisiei de control a SRI, susține că declarațiile lui Ponta sunt de o gravitate nemaintâlnită și că acesta ar trebui chemat în Parlament pentru a da explicații.

„ Acuzația cum că servicii de informații din România preiau partide politice este de o gravitate nemaintâlnită, mai ales din partea unui fost prim ministru și mai ales față de partide precum PNL sau PSD. Am văzut că domnul Calimente de la comisia SIE vrea să-i cheme pe Gorghiu și Ponta, pe Zgonea și Tudose. Și eu cred că acești patru politicieni trebuie să vina în comisii pentru a și explica afirmațiile. Vă asigur că legea permite comisiilor să afle adevărul,” a declarat Sebastian Ghiță, potrivit realitatea.net.

De asemenea, deputatul susține că este normal ca serviciile de informații să-și planteze oameni în justiție și în politică, dar că aceștia trebuie controlați să nu încalce legea.

„ Nu să reducem puterea serviciilor este cheia. Cheia este să construim super mecanisme de control civil pentru a opri eventuale abuzuri. Serviciile românești trebuie să aibă acoperiți și informații și din politică și din justiție. Dar trebuie controlați anumiți ofițeri astfel încât să nu încalce legea. Să nu facă nici afaceri și nici politică și nici justiție prin intermediul acoperitilor,” a mai declarat Sebastian GHiță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.