Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Lăzăroiu: Adevărul e că nici Virgil Popescu nu e hoț, nici George Simion nu e prost

newsmaker.ro
Sebastian Lăzăroiu

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial, consideră că AUR a mai câștigat luni câteva procente în sondaje după ce George Simion l-a bruscat în plen pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Adevărul e că nici Popescu nu e hoț, nici Simion nu e prost. Popescu e cel mult complice la neputința statului ipocrit, care folosește creșterea prețurilor la energie (din influențe externe) ca pe o taxă mascată, pentru a nu umbla la cheltuieli și nici la taxele și impozitele la vedere. Toate măsurile de protejare a firmelor și gospodăriilor au fost proiectate în așa fel încât statul să piardă cât mai puțin, după ce s-a trezit cu această mare pleașcă - o taxă mascată pe care consumatorul, vrea, nu vrea, înjură sau nu, trebuie s-o plătească. Ciolacu știe asta, Cîțu știe, Câciu știe și el, la fel cum știe și Popescu. Dar să nu uităm - "ținta Popescu" a fost ridicată de PSD, în ianuarie, ca să scape de responsabilitate și de furia oamenilor. Simion nu trebuia decât "să tragă" la țintă”, a comentat Lăzăroiu, luni, pe Facebook.

„În felul ăsta, AUR mai câștigă azi câteva procente. Simion pare că a mirosit, într-un final, tensiunea socială generată de facturile la energie și pune în scenă, soft, la tribuna parlamentului, ceea ce mulți cetățeni furioși i-ar face nevinovatului Popescu dacă l-ar întâlni pe stradă. Bun, ar zice unii, măcar să se fi răcorit românii după ce l-a scuturat Simion pe Popescu, fiindcă mai rău decât ce s-a petrecut la tribuna parlamentului ar fi foc în stradă. Din punctul ăsta de vedere, Simion ar putea să se dea chiar un mic protector al guvernului, cel care eliberează prin gesturi simbolice tensiunile din societate. Simion nu vrea foc in stradă, vrea voturi. Iar Ciolacu și ai lui îl ajută, identificând mai întâi țapul ispășitor, ca să scape ei de blam. În înțelepciunea nemărginită a strategilor PSD, de câte ori partidul încearcă să nu piardă voturi, le dăruiește pe tavă celor de la AUR”, a adăugat sociologul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.