Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seceta şi temperaturile extreme din India au provocat comportamente neobişnuite în rândul animalelor

New Scientist
maimute clonate

Lupte între maimuţe, tigri în sate - seceta şi temperaturile extreme din India au provocat comportamente neobişnuite în rândul animalelor, a informat sâmbătă presa locală, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Circa 15 maimuţe au murit, probabil din cauza insolaţiei, după ce s-au luptat pentru acces la o sursă de apă în pădurea din Joshi Baba, a declarat un pădurar pentru mass-media indiană. Aceste lupte reprezintă un comportament "rar şi ciudat pentru erbivore", a spus el. 

Potrivit presei locale, tigrii au părăsit rezervaţiile forestiere în care trăiesc pentru a căuta apă în sate, provocând panică în rândul locuitorilor. 

Temperaturile au ajuns săptămâna trecută la 50,3 grade Celsius în oraşul Churu, în Rajasthan.

Citește și: Iranul susţine că exportă în continuare petrol şi nu se va retrage din OPEC

Căldura a provocat, de asemenea, comportamente violente la oameni. În statul Jharkhand, un bărbat a înjunghiat şase persoane după ce a fost împiedicat să umple cu apă mai multe butoaie dintr-un rezervor public, a informat presa sâmbătă. Vineri, un bărbat de 33 de ani a murit după o luptă similară în statul Tamil Nadu. 

În nordul ţării, în statul Uttar Pradesh, în plus faţă de temperaturile foarte ridicate, s-au produs furtuni de nisip. Rafalele de vânt extrem de puternice au distrus case şi au doborât copaci, provocând moartea a 24 de persoane. 

Serviciile meteorologice au anunţat alte furtuni de nisip pentru următoarele două zile în India. Anul trecut, în acelaşi stat, mai multe furtuni de nisip au făcut 150 de morţi şi numeroase pagube materiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.