Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar de stat în MS: 'Scenariu cu 1.000-1.500 de cazuri Covid pe zi la sfârșitul lunii septembrie'

Facebook
Andrei Baciu

Secretarul de stat Andrei Baciu susține că e posibil ca la final de septembrie România să înregistreze un număr de aproximativ 1.000-1.500 de cazuri Covid-19 pe zi. Aportul pentru creșterea cazurilor îl are varianta Delta, care se răspândește mult mai rapid.

„Acest scenariu este dat de caracteristicile unei tulpini cu 50% mai contagioasă decât tulpina inițială, lucru care este valabil pentru tulpina delta. Până în acest moment trendul se încadrează în acest al patrulea scenariu de unde și posibilitatea de a avea pe baza acestei predicții undeva la peste 1.000-1.500 de cazuri pe zi la vârful acestui val patru, care poate să vină la sfârșitul lunii septembrie.

Sunt multe variabile de care trebuie să ținem cont. Atunci toate aceste analize au fost făcute mereu cu un grad de încredere, care descrește pe măsură ce trec săptămânile, tocmai pentru că sunt atât de multe variabile: cât de mulți oameni călătoresc, unde se duc, unde merg românii în vacanță.

De exemplu, dacă Grecia e o țară în zona galbenă, sigur că vom merge acolo. Dacă e în zona roșie evident că alegem alte destinații”, a spus Andrei Baciu, la postul Digi24.

Vezi și: STUDIU din Marea Britanie, cu 70% vaccinați cu cel puțin o doză: rata de infectare a BUBUIT mai tare ca înainte de existența vaccinului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.