Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretar general PSD: Am votat un preşedinte care să ne conducă într-un an electoral complicat

Andrei Dolineaski

Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, afirmă că social-democraţii ar putea menţine şi pe viitor procedura votului direct pentru desemnarea preşedintelui, adăugând că a votat, duminică, pentru un lider care să conducă partidul "într-un an complicat din punct de vedere electoral". 

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când preşedintele PSD nu este votat în cadrul unui Congres. 

"Este prima dată când facem o astfel de acţiune şi, din câte am înţeles de la Comisia de modificare a Statutului, vom păstra această regulă de alegere a preşedintelui. (...) Am votat pentru preşedintele partidului. Am votat pentru un preşedinte care să ne conducă într-un an complicat din punct de vedere electoral - anul viitor avem alegeri locale, alegeri parlamentare", a spus el, după exprimarea votului, în secţia specială de vot organizată în sediul central al PSD, potrivit Agerpres.

Dolineaschi a adăugat că 533.000 social-democraţi sunt aşteptaţi să îşi voteze preşedintele, prezenţa fiind importantă "pentru a dovedi în primul rând că membrii de partid sunt serioşi şi că se implică în activităţile de partid". 

"Aşteptăm 533.000 de membri de partid la vot. Sunt secţii în aproape toate localităţile din ţară. În unele localităţi, având în vedere că numărul de membri este mai mare, s-au înfiinţat mai multe secţii de votare. Eu cred că la sfârşitul zilei vom spune că preşedintele partidului a fost ales de majoritatea membrilor de partid. Primele rezultate (le vom afla - n.r.) probabil pe la ora 20,00. (...) Acolo unde sunt puţini membri de partid, avem organizaţii unde sunt 20-40 de membri de partid, procesul electoral se va desfăşura într-un interval orar mai scurt. Vom face o primă raportare a prezenţei la ora 12,00, apoi la ora 16,00 şi ultima la ora 20,00", a mai spus secretarul general al PSD.

Social-democraţii îşi aleg duminică preşedintele, singurul candidat la această funcţie fiind actualul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea. 

Pentru alegerile interne ale PSD au fost amplasate urne de vot în toată ţara, care vor fi deschise între orele 8,00 şi 20,00, rezultatele votului urmând să fie centralizate la Bucureşti. 

Rezultatele alegerilor de duminică vor fi validate luni de Comitetul Executiv Naţional, iar pe 18 octombrie, în cadrul Congresului extraordinar a partidului vor fi aleşi şi ceilalţi membri ai conducerii, preşedinte executiv, vicepreşedinţii, secretarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.