Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo CRITICĂ vehement ONU, care a condamnat rasismul sistemic şi violenţele poliţiei

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a criticat vehement sâmbătă ''ipocrizia'' Consiliului pentru Drepturile Omului al ONU, care a votat cu o zi înainte o rezoluţie condamnând rasismul sistemic şi violenţele poliţiei, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU, din care face parte Venezuela, şi recent Cuba şi China, a fost întotdeauna şi rămâne un refugiu pentru dictatorii şi pentru democraţiile care îi tolerează", a declarat secretarul de stat.

Citește și: Cozmin Gușă vorbește despre Operațiunea Manipularea: Iohannis și Orban vor să isterizeze populația

"Decizia Consiliului de a vota ieri o rezoluţie axată pe poliţie şi rasism în Statele Unite îl trage şi mai jos", a adăugat responsabilul american.

Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU a adoptat în unanimitate, vineri, la Geneva, o rezoluţie ce condamnă rasismul sistemic şi violenţa poliţiei, după o dezbatere istorică şi după înlăturarea unei menţiuni ce viza în mod specific Statele Unite, notează France Presse.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Rezoluţia, prezentată de ţările africane în cadrul unei reuniuni de urgenţă convocată după moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite şi după protestele masive împotriva rasismului din întreaga lume ce au urmat, a fost adoptată prin consens de acest organism al ONU din care Washingtonul s-a retras în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.