Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA speră în redeschiderea în curând a frontierelor SUA pentru europeni

Antony Blinken
Antony Blinken

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, speră că ţara sa îşi va redeschide în curând frontierele pentru europeni, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 dă înapoi pe cele două maluri ale Atlanticului, transmite AFP.

Uniunea Europeană, presată să relanseze turismul pe continent, şi-a deschis deja porţile pentru americani, cu condiţia ca aceştia să fie vaccinaţi sau să prezinte un test negativ la coronavirus, scrie Agerpres.ro.

Ţările UE reclamă de acum reciprocitate pentru cetăţenii lor doritori să călătorească în Statele Unite, ce rămân în mare parte 'baricadate' de 15 luni.

'Trebuie să fim ghidaţi de ştiinţă şi de experţii medicali, să nu luăm o decizie politică, ci una bazată pe fapte', a spus Blinken vineri, într-o conferinţă de presă la Paris alături de omologul său francez, Jean-Yves Le Drian.

'Sper că aceasta se va întâmpla foarte rapid, suntem foarte nerăbdători. Sper că va fi în săptămânile, nu lunile următoare', a adăugat el într-o franceză perfectă.

Diplomatul american a remarcat totuşi că varianta Delta a coronavirusului, identificată mai întâi în India, continuă să circule activ în ţările occidentale.

Discursul Washingtonului cu privire la redeschiderea frontierelor nu s-a modificat după turneul european al preşedintelui Joe Biden, care a fost ales şi pe baza promisiunii că va lupta mai eficient împotriva pandemiei.

Călătorii proveniţi din spaţiul Schengen, Marea Britanie şi Irlanda nu mai pot intra în SUA din martie 2020, aceeaşi interdicţie fiind în vigoare, de la date diferite, pentru Africa de Sud, Brazilia, China, India şi Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.