Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Bogdan Despescu, întâlnire cu șefa Biroului de Monitorizare și Combatere a Traficului de Persoane din SUA

Kari Johnstone bogdan despescu

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor general de poliție Bogdan Despescu, a avut vineri, o întâlnire cu Kari Johnstone, Directorul Biroului de Monitorizare și Combatere a Traficului de Persoane, instituție din cadrul Departamentului de Stat american.

Întâlnirea, care face parte din consultările periodice avute cu partenerul extern, a constituit un bun prilej de a discuta aspecte ce țin de prevenirea și combaterea traficului de persoane. Totodată, au fost prezentate demersurile României pentru reducerea și controlul fenomenului traficului de persoane. În acest sens, demnitarul român a evidențiat activitatea intensă a polițiștilor din structurile de combatere a criminalității organizate, concretizată prin destructurarea mai multor grupări organizate, precum și cea de prevenire și asistență acordată victimelor, derulată de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Oficialul american a remarcat progresele înregistrate de la ultima întrevedere cu partea română desfășurată în contextul vizitei la Washington, în luna mai 2022, a ministrului Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE. Totodată, a reiterat recomandările făcute României în cadrul Raportului publicat în luna iulie a acestui an.

Cei doi oficiali au convenit asupra necesității continuării de către autoritățile române a eforturilor de prevenire și combatere a traficului de persoane, ale căror rezultate pozitive au readus țara noastră în Tier 2 (Nivelul 2) în cadrul Raportului.

Un alt subiect abordat a fost cel legat de răspunsul României la criza refugiaților din Ucraina. Ca urmare a măsurilor luate de autoritățile române, la acest moment nu există un risc imediat al refugiaților din Ucraina la trafic de persoane. Doamna Kari Johnstone a transmis aprecierea pentru eforturile depuse de țara noastră pentru a garanta siguranța refugiaților ucraineni, având în vedere situația vulnerabilă în care se regăsesc aceștia.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.