Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Ciamba a vorbit cu ambasadorul Coreei de Sud despre acţiunile provocatoare ale Coreei de Nord

MAE

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit marţi pe ambasadorul Coreei de Sud în România, Kim Eun-Joong, la solicitarea acestuia, discuţiile vizând acţiunile "provocatoare" ale Coreei de Nord.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis Agerpres, secretarul de stat român a reiterat "profunda îngrijorare faţă de continuarea acţiunilor provocatoare ale autorităţilor nord-coreene, care reprezintă încălcări grave ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi conduc la creşterea la un nivel fără precedent în ultimii ani a tensiunilor din Peninsula Coreeană". "România susţine necesitatea implementării de către Phenian a tuturor rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi ale Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, abandonării tuturor programelor nucleare existente de manieră completă, verificabilă şi ireversibilă şi abţinerea de la orice acţiune ce afectează stabilitatea regională şi globală", arată sursa citată.

În acest context, demnitarul român a exprimat solidaritatea cu Republica Coreea, ţară cu care România are relaţii de parteneriat strategic din 2008, precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.