Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, prima reacție, după audierea în fața procurorilor: Nu eram în perioada aia la ROMATSA

Procurorii au făcut percheziții, luni seară, la sediul ROMATSA și au ridicat mai multe documente, într-un dosar ce vizează posibile nereguli referitoare la anumite contracte de consultanță încheiate cu niște firme. (Mai multe detalii AICI)

Printre cei anchetați de procurori se numără și secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea. Într-o declarație pentru STIRIPESURSE.RO, Titea a precizat că s-a dus de bună voie la Parchet, nu a fost adus cu mascații. El le-a spus procurorilor că în perioada vizată de anchetă el nu figura ca angajat al ROMATSA.

”Este vorba despre o investigație a procurorilor bucureșteni privind contractele de la ROMATSA. Am fost invitat la Parchet pentru azi sau maine și am preferat să mă duc astăzi pentru că nu am nimic de ascuns. Le-am spus procurorilor că ceea ce investighează ei nu ține de perioada în care eu am lucrat la ROMATSA. Am mers de bunăvoie la procuratură, nu așa cum a ajuns la presă informația.”, a declarat Dragoș Titea.

Procurorii și polițiștii au descins la ROMATSA pentru a ancheta o serie de contracte încheiate de instituție.

”Astăzi, polițiști din cadrul Direcției de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au efectuat o percheziție la sediul unei regii autonome, din municipiul București.

Citește și: Războiul PSD-BNR continuă! Mugur Isarescu refuză să dea explicații despre modul în care se stabilește ROBOR-ul

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 297 din Codul Penal, cu încălcarea O.G. nr. 26/ 2012, privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice și întărirea disciplinei financiare și de modificare și completare a unor acte normative.

În urma acestei activități, s-au ridicat înscrisuri, privind externalizarea serviciilor de asistență juridică.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Anul trecut ni s-au tăiat niște bani și ni s-a promis ca anul acesta se revine ‘

De asemenea, la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au fost conduse 6 persoane, pentru audieri.”, precizează Direcția de Poliție Transporturi a Inspectoratului General al Poliției Române.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.