Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a reiterat la Sarajevo sprijinul României pentru continuarea extinderii UE în sud-est

ziuanews.ro
maria magdalena grigore

Secretarul de stat pentru relaţii interinstituţionale, Maria Magdalena Grigore, a reiterat luni, la Sarajevo, sprijinul ferm al României pentru continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene în regiunea sud-est europeană, dosar prioritar pe agenda fostei Preşedinţii române a Consiliului UE, informează MAE, potrivit agerpres.ro.

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a participat luni, la Sarajevo, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe participanţi la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP), organizată de Bosnia şi Herţegovina, în calitate de Preşedinţie-în-exerciţiu (PiE) a SEECP.


CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru nopţi caniculare: Cum să te răcoreşti fără aer condiţionat

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, reuniunea a prilejuit un schimb de opinii pe tema evoluţiilor recente din regiunea sud-est europeană, evaluarea stadiului proceselor de integrare europeană şi euroatlantică derulate de candidaţii şi aspiranţii din regiune, precum şi o trecere în revistă a proiectelor şi iniţiativelor de conectivitate derulate în regiune.

"În intervenţia sa, secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a transmis aprecieri Bosniei şi Herţegovinei pentru mandatul de PiE, exercitat cu succes pe parcursul ultimului an. A reiterat sprijinul ferm al României pentru continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene în regiunea sud-est europeană, dosar prioritar pe agenda fostei Preşedinţii române a Consiliului UE", se arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să ştii despre cortizol, hormonul stresului: Care este rolul lui şi cum te afectează fizic şi mental

Secretarul de stat a reconfirmat susţinerea către statele din regiune pentru continuarea proceselor naţionale de reforme pentru aderarea la UE, inclusiv în domeniul combaterii corupţiei şi a crimei organizate: "Întreprinse în mod corespunzător, eforturile de combatere a corupţiei şi de dezmembrare a reţelelor de crimă organizată servesc nu numai obiectivului de avansare pe calea aderării la UE, dar aduc o contribuţie concretă la securitatea populaţiei".

Referitor la conectivitate, Maria Magdalena Grigore a subliniat că dezvoltarea acesteia va conduce la creşterea schimburilor între regiune şi UE. Ea a precizat că subiectul conectivităţii s-a aflat şi pe agenda Preşedinţiei române a Consiliului UE şi că reprezintă o prioritate centrală a Preşedinţiei române a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, menţionează sursa citată.

"Demnitarul român a manifestat satisfacţia pentru soluţionarea crizei politice din Republica Moldova şi instalarea noului guvern de la Chişinău, pe care l-a asigurat de întregul sprijin al României. În acelaşi timp, a subliniat îngrijorarea în raport cu provocările de securitate la care este supusă Ucraina şi care reprezintă în continuare o ameninţare pentru securitatea regională, subliniind importanţa pe care România o acordă respectării dreptului internaţional, precum şi principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale", conform MAE.


CITEȘTE ȘI: Trucuri pentru nopţi caniculare: Cum să te răcoreşti fără aer condiţionat

Secretarul de stat român a recunoscut importanţa pe care fenomenele migraţiei şi terorismului le reprezintă pentru regiune şi a pledat pentru consolidarea cooperării în domeniu, subliniind contribuţia României ca stat membru UE în combaterea acestor fenomene.

Totodată, în cadrul reuniunii, s-a dezbătut şi s-a andosat proiectul Declaraţiei Summitului SEECP de la Sarajevo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.