Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat trimis la Suceava, dezvăluiri halucinante: 'Spitalul avea materiale de protecţie, dar erau ţinute degeaba în depozite'

Inquam Photos / Octav Ganea
ionel oprea

Secretarul de stat Ionel Oprea, cel care a fost detaşat la Spitalul Judeţean Suceava ca să gestioneze criza epidemiologică, după infectarea în masă a cadrelor medicale, a declarat că unitatea avea materiale de protecţie în depozite. El a spus că nu înţelege de ce materialele nu erau distribuite pe secţii. Ionel Oprea a arătat că unele cadre medicale au continuat să „se plimbe”, cu toate că ştiau că sunt infectate cu COVID-19.

„Spitalul este un focar epidenic, care nu trebuia să apară, pentru că aici este personal medical care ştia că lucrează cu bolnavi şi trebuia să aibă norme, să protejeze, să contracareze potenţialul de contaminare al acestui virus. Nu şi-au luat măsuri, ba, mai mult, s-au plimbat, ştiind că sunt bolnavi şi contaminează la rândul lor”, a declarat Ionel Oprea, pentru "Adevărul".

Întrebat dacă Ministeul Sănătăţii are vreo vină pentru dezastrul de la Suceava, el a spus că n-a venit la spital ca să facă anchete.

„Eu n-am venit aici să fac anchetă. Eu am fost numit cu o zi înainte să vin aici. Nu sunt în situaţia de a vă oferi o informaţie precisă dacă este de vină ministerul sau dacă sunt de vină doctorii. Acum suntem de vină toţi. După cum ştiţi, ţara a fost prinsă nepregătită. Spitalele n-au avut de la început mijloacele adecvate. Se vor face după ce va trece această nenoricre mondială şi vom trage concluzia toţi”, a mai spus Ionel Oprea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.