Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a discutat cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, după atacul cu rachete rusești

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că a discutat cu preşedintele polonez Andrzej Duda despre explozia din estul ţării de marţi seară, informează Reuters, potrivit Agerpres.

"Am transmis condoleanţe pentru pierderea de vieţi", a spus Jens Stoltenberg pe Twitter.

"NATO monitorizează situaţia şi aliaţii se consultă îndeaproape. Important ca toate faptele să fie stabilite", a scris secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Două persoane ar fi fost ucise în Polonia, marţi, de rachete ruseşti sau de fragmente de rachete care ar fi căzut pe teritoriul acestei ţări membre NATO.

Exploziile ar fi avut loc la graniţa Poloniei cu Ucraina, după ce Rusia a bombardat masiv, marţi, Ucraina, inclusiv la Liov, oraş aflat în apropierea frontierei cu Polonia.

Rachetele - sau potrivit unor surse fragmentele de rachetă - ar fi lovit o fermă.

Presa poloneză a prezentat o imagine a unui impact adânc în sol şi a unui vehicul agricol răsturnat la faţa locului, în apropiere de Przewodow. Potrivit Radio Zet, pompierii ar fi confirmat că au fost două explozii în regiunea Przewodow. Potrivit aceleiaşi surse, două avioane militare ar fi decolat apoi de pe aeroportul Tomaszów Lubelski, dar Radio Zet precizează că acestea sunt informaţii neoficiale.4

Guvernul polonez, dar şi cel al Ungariei au convocat reuniuni de urgenţă ale consiliilor lor de securitate naţională şi apărare a ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.