Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU anunță o misiune de investigaţie care să afle 'adevărul' despre atacul asupra închisorii Olenivka din Ucraina

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anunţat miercuri că această organizaţie pregăteşte o misiune de investigaţie care să afle ''adevărul'' asupra exploziilor produse săptămâna trecută în închisoarea Olenivka din zona controlată de trupele ruse în estul Ucrainei, unde zeci de prizonieri de război ucraineni au fost ucişi, relatează agenţiile AFP şi EFE.

ONU răspunde astfel unei solicitări ce i-a fost adresată de ambele tabere, care se acuză reciproc pentru atacul asupra acelei închisori în urma căruia au fost ucişi cel puţin 50 de prizonieri de război ucraineni şi alţi cel puţin 70 au fost răniţi, printre ei numărându-se şi membri ai batalionului Azov care s-au predat la Mariupol.

În timp ce Rusia susţine că atacul asupra închisorii a fost efectuat cu un lansator de rachete multiple HIMARS aflat în dotarea armatei ucrainene, care a primit astfel de arme din partea SUA, Ucraina susţine că închisoare a fost atacată de mercenari ai companiei ruse private Wagner, potrivit Agerpres.ro.

''Termenii de bază ai acestei misiuni de anchetă sunt în curs de pregătire'', a declarat Guterres, manifestându-şi speranţa că va putea obţine un acord asupra acestor termeni între Ucraina şi Rusia.

''Sperăm să obţinem toate facilităţile de acces din partea celor două părţi şi să obţinem datele necesare pentru stabilirea adevărului asupra a ceea ce s-a întâmplat'', a explicat secretarul general al ONU, precizând că această organizaţie caută acum persoanele corespunzătoare, ''independente şi competente'', care să facă parte din misiune.

Dar, a amintit Guterres, indiferent care vor fi concluziile acestei misiuni, ONU nu are autoritatea de a desfăşura ''anchete penale''

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.