Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU condamnă atacul terorist lângă aeroportul din Kabul

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a condamnat joi ''atacul terorist care a ucis şi a rănit un număr de civili'' în apropierea capitalei afgane, Kabul, relatează Reuters.

''Acest incident evidenţiază volatilitatea situaţiei din teren în Afganistan, dar în acelaşi timp ne întăreşte hotărârea de a continua să furnizăm asistenţă urgentă în ţară în sprijinul poporului afgan'', a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.

El a precizat că din informaţiile de până acum nu există victime în rândul personalului ONU în urma atacului de la aeroportul din Kabul.

Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc joi cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un ''atentat complex'' în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane. Organizaţia neguvernamentală Emergency a scris pe Twitter că cel puţin şase oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi în atacul de lângă aeroportul din capitala afgană, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit unui reprezentant al talibanilor, cel puţin 52 de persoane au fost rănite joi în atacul de lângă aeroportul din capitala Afganistanului. ''Există şi morţi, dar numărul lor încă nu este clar'', a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, pentru postul local de televiziune TOLONews.

O sursă apropiată Congresului SUA a informat că oficialităţile americane sunt convinse că în spatele atentatului se află filiala afgană a Statului Islamic, cunoscută drept ISIS-Khorasan (ISIS-K). ISIS-K se opune atât SUA, cât şi talibanilor.

Oficialităţi americane, citate de Reuters, au avertizat joi seară că la aeroportul din capitala afgană ar putea avea loc şi alte atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.