Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU denunţă CRIME de RĂZBOI în Siria

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că în Siria continuă să fie comise "crime de război" şi a calificat drept "oribil" atacul chimic produs cu o zi înainte la Khan Shaykhun (nord-vestul Siriei), soldat cu moartea a 72 de persoane, între care 20 de copii, relatează AFP, potrivit agerpres.

"Aceste evenimente oribile arată, din păcate, că în Siria continuă crimele de război şi că dreptul umanitar internaţional este frecvent încălcat", a declarat Guterres la sosirea la o conferinţă internaţională privind Siria de la Bruxelles.

CUTREMUR puternic în Iran. 'A fost oribil. Totul se zguduia'

El a cerut totodată o "anchetă clară" pentru "a se elimina toate îndoielile" cu privire la responsabilii atacului chimic asupra oraşului Khan Shaykhun din nordul Siriei, relatează EFE.

"Cred că este nevoie de o anchetă foarte clară pentru a elimina toate îndoielile şi pentru a-i trage la răspundere pe responsabilii acestui atac pe baza rezultatelor acestei anchete", a mai spus Guterres.

Zeci de persoane, printre care copii, cu trupurile convulsionate şi încercând să respire sub măştile de oxigen, au murit în urma unui raid aerian efectuat marţi asupra localităţii Khan Shaykhun, fief al insurgenţilor şi jihadiştilor din nord-vestul Siriei.

Cum vede Moscova atacul chimic din Siria. 'A fost lovit un depozit al teroriştilor'

Opoziţia siriană a acuzat marţi regimul preşedintelui Bashar al-Assad că este responsabil de atacul chimic şi a cerut Consiliului de Securitate al ONU să "convoace o reuniune de urgenţă după această crimă şi să declanşeze imediat o anchetă".

Atacul a provocat un val de indignare internaţională, mai multe ţări occidentale declarând vinovat regimul lui Bashar al-Assad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.