Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU solicită un răspuns global la inundaţiile catastrofale din Pakistan

bbc.co.uk
Antonio Guterres

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a transmis vineri un apel adresat întregii lumi pentru a se mobiliza în sprijinul Pakistanului, la sosirea sa în această ţară în contextul unor inundaţii catastrofale, informează agenţia DPA.

O treime din Pakistan se află în prezent sub ape în urma inundaţiilor masive cauzate de ploi musonice record, care au căzut timp de două luni. Acestea au lăsat în urmă 1.391 de morţi şi au distrus infrastructura şi mijloacele de trai pentru milioane de persoane, potrivit Agerpres.

Cel puţin 33 de milioane de persoane au fost afectate de inundaţiile fără precedent, despre care majoritatea observatorilor susţin că sunt rezultatul direct al schimbărilor climatice şi despre care autorităţile pakistaneze spun că reprezintă o ameninţare existenţială la adresa ţării.

Şeful ONU urmează să aibă o întrevedere cu prim-ministrul pakistanez Shehbaz Sharif, înainte de a întreprinde o vizită în provincia Sindh, cea mai afectată, unde multe oraşe şi sate erau în continuare inundate vineri.

ONU a lansat săptămâna trecută un apel global de urgenţă pentru strângerea sumei de 161 de milioane de dolari, necesară finanţării răspunsului imediat la această catastrofă.

Ministerul de Finanţe din Pakistan a estimat că inundaţiile au provocat daune în valoare de cel puţin 12 miliarde de dolari, într-o ţară afectată deja de probleme financiare.

"Salutăm vizita secretarului general al ONU", a declarat Ministrul Informaţiei din Pakistan, Marriyum Aurangzeb, precizând că vizita "va ajuta lumea să înţeleagă mai bine amploarea catastrofei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.