Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secreteratul de stat al MAE, vizită în SUA. Cu cine urmează să se întâlnească

MAE

Situaţia strategică în regiunea Mării Negre, inclusiv ameninţările convenţionale şi neconvenţionale din zonă, au constituit temele abordate miercuri de secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic George Ciamba la întrevederea cu Kathleen Kavalec, asistent adjunct al Secretarului de Stat pentru afaceri europene şi eurasiatice, în prima zi a vizitei oficialului român în Statele Unite ale Americii. 

Potrivit unui comunicat al MAE transmis, vineri, AGERPRES, partea română a punctat propria contribuţie la contracararea provocărilor de securitate din regiune şi a mulţumit pentru aportul SUA în acest sens. Partea americană a subliniat continuitatea sprijinului SUA pentru implementarea politicii de reasigurare şi descurajare a NATO pe flancul estic.

Bușoi NU mai este secretarul general al PNL. Cine i-a luat locul


În cursul aceleiaşi zile, secretarul de stat George Ciamba a avut o întrevedere cu adjunctul asistentului Secretarului Comerţului pentru Europa, Dale Tasharski. Părţile au indicat sprijinul pentru dezvoltarea în continuare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA, fiind trecute în revistă progresele realizate până în prezent.

Traian Băsescu strâmbă din nas: 'O consider foarte mică'


"A fost convenită cooperarea apropiată în vederea bunei desfăşurări a misiunii economice Trade Winds pe care Departamentul Comerţului o va organiza în cinci state din Europa de Sud-Est, inclusiv în România, în toamna acestui an. Principalul eveniment al misiunii economice Trade Winds urmează să se desfăşoare la Bucureşti, în perioada 16-18 octombrie 2017, cu această ocazie fiind aşteptate peste 100 de companii americane din diferite domenii", se arată în comunicat. 

Tot la 17 mai 2017, oficialul român a avut o întrevedere cu congressmanul republican Scott DesJarlais, membru în Comitetul forţelor armate din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA. Acesta s-a referit la rezultatele foarte bune ale vizitei pe care a efectuat-o în România în luna aprilie 2017 şi a apreciat decizia României de alocare a 2% din PIB pentru cheltuieli în domeniul apărării, precum şi de dezvoltare a capabilităţilor forţelor armate române. 

În cadrul aceleiaşi zile, oficialul român a participat la o discuţie cu reprezentanţi ai American Jewish Committee şi B'nai B'rith International, organizată la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. În cadrul evenimentului au fost apreciate rezultatele Preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), deţinută de România în perioada martie 2016 - martie 2017, precum şi progresele substanţiale făcute de ţara noastră în privinţa combaterii antisemitismului. 

În perioada 17-19 mai 2017, secretarul de stat George Ciamba se află la Washington pentru întrevederi cu oficiali din cadrul Administraţiei americane şi Congresului, precum şi cu reprezentanţi ai diverselor think tank-uri şi organizaţii din capitala americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.