Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretomanie la Microsoft: Presa dezvăluie că se pregătește concedierea a peste 11.000 de angajați

microsoft

Microsoft Corp plănuiește să reducă mii de locuri de muncă, unele posturi urmând să fie eliminate în diviziile de resurse umane și inginerie, potrivit CNN. Concedierile preconizate ar fi cele mai recente în sectorul tehnologic din SUA, unde companii precum Amazon.com Inc și Meta Platforms Inc au anunțat exerciții de reducere a cheltuielilor ca răspuns la încetinirea cererii și la înrăutățirea perspectivelor economice globale.

Măsura luată de Microsoft ar putea indica faptul că sectorul tehnologic ar putea continua să elimine locuri de muncă. "Dintr-o perspectivă de ansamblu, o altă rundă de disponibilizări în așteptare la Microsoft sugerează că mediul nu se îmbunătățește și probabil continuă să se înrăutățească", a declarat analistul Dan Romanoff de la Morningstar. Radiodifuzorul britanic Sky News a relatat, citând surse, că Microsoft intenționează să reducă aproximativ 5% din forța sa de muncă, adică aproximativ 11.000 de posturi.

Miercuri, Bloomberg News a relatat că Microsoft ar putea reduce personalul de recrutare cu până la o treime. Reducerile vor fi semnificativ mai mari decât alte runde din ultimul an, potrivit Bloomberg. Microsoft a refuzat să comenteze rapoartele. Compania avea 221.000 de angajați cu normă întreagă, dintre care 122.000 în Statele Unite și 99.000 la nivel internațional, la data de 30 iunie, potrivit declarațiilor.

Microsoft se află sub presiune pentru a menține ratele de creștere ale unității sale de cloud computing Azure, după ce mai multe trimestre de scădere pe piața computerelor personale au afectat vânzările de Windows și dispozitive.

În luna iulie a anului trecut, compania declarase că un număr mic de posturi au fost eliminate. În octombrie, site-ul de știri Axios a relatat că Microsoft a concediat sub 1.000 de angajați din mai multe divizii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.